Valokeilassa vapaaehtoinen 7/2014

Johanna

Tällä palstalla esitellään kuukausittain joku eri puolilla Suomea asuvista ja eri tavoin Changemakerin toiminnassa mukana olevista vapaaehtoisista.

Kuka olet?

Olen Johanna Eirola, 22-vuotias rugbyn pelaaja ja psykologian opiskelija. Tällä hetkellä asustelen Jyväskylässä.

Millä viidellä sanalla kuvailisit itseäsi?

Optimistinen, haaveilija, rauhallinen, luotettava ja innostuva.

Miksi olet changemaker?

Jo kauan haaveilin, että voisin oikeasti tehdä jotakin, joka muuttaisi maailmaa oikeudenmukaisemmaksi. Kun sitten törmäsin Changemakeriin, innostuin, ja olen huomannut Changemakerin tarjoavan erinomaisen tavan vaikuttaa ja oppia mahtavassa porukassa.

Minkälaisessa toiminnassa olet mukana Changemakerissa?

Olen pyrkinyt olemaan mahdollisimman aktiivisesti mukana Jyväskylän paikallisryhmän toiminnassa. Tähän mennessä olen muun muassa osallistunut sekä Oulun että Jyväskylän Veroparatiisimatkat-kampanjaan. Vielä en ole ehtinyt mukaan esimerkiksi tiimeihin, mutta toivottavasti tulevaisuudessa olisin Changemakerin toiminnassa mukana laajemminkin.

Mitä Changemaker-toiminta on sinulle antanut?

Olen tavannut aivan mahtavia ihmisiä, oppinut todella paljon ja ymmärrykseni maailmasta on laajentunut näinkin lyhyessä ajassa huimasti. Changemaker on myös antanut minulle kanavan muuttaa maailmaa.

Jos saisit päivän ajan olla kuka tahansa, kuka olisit ja miksi?

Haluaisin olla minä lapsena, koska olisi ihana kirmata ympäriinsä ja olla yhtä utelias hetkessä eläjä. Jos kuitenkin pitäisi olla joku muu, haluaisin kokeilla päivän Pikku Myynä. Ihailen hänen määrätietoisuuttaan, rohkeuttaan ja kykyä tarttua toimeen.

Terveisesi muille changemakereille?

Monia teistä tapasin Oulun Changemaker-viikonlopussa tai olen tavannut Jyväskylän paikallisryhmässä, ja teissä jokaisessa on piirteitä, joita ihailen. Määrätietoisuutta, viisautta, innokkuutta, idearikkautta, toiveikkuutta… Olette aivan mahtavia tyyppejä! Yhdessä me voidaan muuttaa maailma! Mahtavaa ja aurinkoisempaa kesän jatkoa!