Valokeilassa vapaaehtoinen 2/2017: Mirna Aho

Tällä palstalla esitellään kuukausittain yksi eri puolilla Suomea asuvista ja eri tavoin Changemakerin toiminnassa mukana olevista vapaaehtoisista.

Kuka olet?

Olen Mirna Aho, 25-vuotias viestinnän opiskelija. Opintojen ohella aikaa kuluu paljon järjestötyön parissa sillä toimin tällä hetkellä Suomen YK-nuorten puheenjohtajana. Minua kiinnostaa kovasti kansainvälinen yhteistyö ja haaveilen urasta rauhantyön parissa. Vapaa-ajallani rakastan liikkumista ja lukemista, olen suuri Harry Potter -fani.

Millä tavoin olet ollut mukana Changemakerissa?

Olen mukana Changemakerin Rauharyhmässä ja olen ollut suunnittelemassa tämän hetkistä Koti kunnasta -kampanjaa. Lisäksi edustin Changemakeria Norjan Changemakerin järjestämässä Student Weekendissä helmikuussa 2017.

Kenet päättäjän haluaisit tavata ja miksi?

Haluaisin tavata Martti Ahtisaaren. Mielestäni hänen tekemänsä työ rauhan rakennuksen parissa on ihailtavaa. Lisäksi hän on työllään vienyt Suomea maailmankartalle ja hänen perustamansa konfliktinratkaisujärjestö CMI (Crisis Management Initiative) tekee työtä konfliktien ehkäisemiseksi ja ratkaisemiseksi.

Miten innostaisit muita mukaan Changemakerin toimintaan & terveisesi muille changemakereille.

Changemakerin toimintaan ja ryhmiin on helppo lähteä mukaan ja jokainen löytää varmasti itseään kiinnostavan teeman. Kampanjojen teemoihin pääsee itse vaikuttamaan ja tarjolla on monenlaista hommaa. Porukkaan on helppo päästä mukaan ja Changemakerin kautta pääsee yhdessä muiden maailmanmuuttajien kanssa parantamaan maailmaa. Toivotaan, että keväästä tulee aurinkoinen!