Valokeilassa vapaaehtoinen 6/2015: Diego Vaula Foss

Diego

Tällä palstalla esitellään kuukausittain eri tavoin Changemakerin toiminnassa mukana olevia vapaaehtoisia. Koska Suomen Changemakerilla on sisarverkostoja myös muissa maissa, tällä kertaa vuorossa on maailmanmuuttaja Norjasta.

Kuka olet?

Olen Diego Vaula Foss, 27-vuotias changemaker Bergenistä.

Kerro kolme asiaa itsestäsi.

Opiskelen kehitysmaatutkimusta. Minulla on muutama Elastisen biisi soittimessani. Vaikka olen norjalainen, olen surkea hiihtäjä!

Miten tulit mukaan Changemakeriin?

Löysin Changemakerin sattumalta. Olimme vaimoni kanssa tapaamassa ystäviämme kaupungissa nimeltä Molde, kun muutama changemaker sai houkuteltua meidät jäseniksi. Olin aluksi skeptinen, mutta vain muutama kuukausi ensimmäisen Changemaker-tapahtuman jälkeen olimme vaimoni kanssa vakuuttuneita siitä, että tämä on meille oikea järjestö.

Miksi olet Changemaker?

Haluan olla changemaker, koska uskon, että maailmaa voi ja pitää muuttaa paremmaksi. Changemakerissa voi vaikuttaa poliittiseen päätöksentekoon ja epäoikeudenmukaisiin rakenteisiin. On inspiroivaa nähdä, millaisia asioita saamme aikaan yhdessä.

Miten vietät vapaa-aikasi?

Vapaaehtoistöiden, työn ja opiskelun vuoksi minulla ei ole hirveästi ylimääräistä aikaa 😉 Vapaa-ajalla kuntoilen, vietän aikaa perheeni kanssa ja juhlin silloin tällöin.

Minkälaisessa toiminnassa olet mukana Changemakerissa?

Tällä hetkellä olen Global Health -teemaryhmän yhteyshenkilö ja aktiivinen Åsin paikallisryhmässä. Lisäksi edustan Changemakeria muutamassa verkostossa, jonka jäseniä olemme. Ensi vuonna minusta tulee myös Norjan Changemakerin varapuheenjohtaja.

Jos saisit olla päivän ajan kuka tahansa, kuka olisit ja miksi?

Olisin varmaan minä itse, mutta olisin korkeammassa asemassa ja minulla olisi enemmän valtaa, heh. Olisin Norjan kehitysministeri. Nykyinen hallituksemme lakkautti tehtävän, mutta minusta se on välttämätön maamme kehityspolitiikan kehittämiseksi.

Terveisesi muille changemakereille.

Aluksi haluan lähettää terveisiä kaikille, jotka tapasin Changemaker-viikonlopussa viime huhtikuussa. Siellä oli tosi hauskaa. Toisekseen toivotan onnea tämän vuoden kampanjaan, jatkakaa hyvää työtä! Ja viimeiseksi: toivon näkeväni osan teistä SommerSNU:ssa, joka on Norjan Changemakerin kesäleiri. On aina hienoa ja inspiroivaa tavata changemakereita eri maista!