Valokeilassa vapaaehtoinen 5/2017: Julia Manni

Tällä palstalla esitellään kuukausittain yksi eri puolilla Suomea asuvista ja eri tavoin Changemakerin toiminnassa mukana olevista vapaaehtoisista.

Kuka olet?

Olen 16-vuotias lukiolainen Helsingistä. Opiskelun ohella olen aktiivisesti mukana seurakunnassa, ohjaan Espoonlahden seurakunnan lastenkerhoa ja teen isoshommia. Päiväni pyörivät koulun, seurakunnan, taiteen ja kahvin ympärillä. Vapaa-ajallani kirjoitan ja luen runoja ja soitan kitaraa.

Millä viidellä sanalla kuvailisit itseäsi?

Aktiivinen. Luova. Sosiaalinen. Huumorintajuinen. Luonnonläheinen.

Miten tulit mukaan Changemakerin toimintaan?

Löysin Changemakerin melkein jopa vahingossa, kun ilmottauduin mukaan kevään 2017 koulutusviikonloppuun oman seurakuntani kautta, silloin en ollut kuullut vielä mitään Changemakerista. Muutaman vuoden ajan olin kuitenkin jo miettinyt, että haluaisin jotenkin vaikuttaa siihen mitä Suomessa ja maailmalla tapahtuu. Changemaker herätti heti kiinnostukseni ja koin tietynlaista helpotuksen tunnetta kun ymmärsin, että myös minulla on mahdollisuus saada jotain aikaiseksi.

Miten olet osallistunut verkoston toimintaan?

Olen osa Changemakerin ympäristöryhmää ja sitä kautta mukana ensivuoden pääkampanjan suunnittelussa. Syksyn koulutusviikonlopun suunnittelussa olen myös ollut mukana. Nyt syksyllä pistin myös alkuun aktiivisemman paikallisryhmätoiminnan Espoossa ja koordinoin ryhmän kokoontumisia.

Kenelle suosittelisit verkostoa ja miksi?

Harvoin tulee ajattelleeksi, että ihan jokainen voi vaikuttaa jos vain innostusta riittää. Varsinkin nuorena kuvittelee, että vaikuttaminen on lähes mahdotonta. Oman kokemukseni perusteella voin kuitenkin sanoa, että jokainen voi vaikuttaa! Liittymällä Changemakeriin vaikuttamistyötä pääsee toteuttamaan hyvässä porukassa ja luovin keinoin. Juuri se on mielestäni ihan super huippua!

Terveisesi muille Changemakereille.

Jokainen on tärkeä, jokainen ajatus on arvokas ja kaikilla on oikeus tulla kuulluksi. Ootte mahtavaa porukkaa, rakastakaa toisianne! Kysykää, kyseenalaistakaa, luokaa uutta, oppikaa ja ennen kaikkea tehkää sitä mistä tykkäätte ja mikä tekee iloiseksi.