Demokratiaa syksyyn

Eilen 15.9. vietettiin kansainvälistä demokratiapäivää. YK:n julistamaa päivää vietettin nyt toista kertaa. Vaikka demokratia on meille tosiasia, monessa maassa sen toteutuminen on vielä utopiaa. Demokratiaa tarvitaan. Kansalaisten kaikkialla on voitava vaikuttaa heitä koskeviin päätöksiin, valita päätöksentekijät ja vaatia heiltä vastuuta.

Changemaker-demokratiaa toteutetaan perjantaina, kun Changemakerin jäsenistä kokoontuu jäsenkokoukseen. Joka syksy, kesäloman jälkeen, on mielenkiintoista osallistua jäsenkokoukseen, missä jäsenet linjaavat verkoston tulevaa vuotta koskevia päätöksiä ja suunnittelevat tulevaisuuden toimintaa. Samalla valitaan verkostoa ohjaava toimikunta, tiimi, eli vastuu- ja luottamushenkilöt verkostolle.

Toivottavasti demokratia toteutuu perjantaina mahdollisimman hyvin, eli mahdollisimman moni verkoston jäsen saapuisi jäsenkokoukseen paikalle! Osallistujien matkakustannukset julkisilla kulkuvälineillä korvataan, joten omia kustannuksia ei osallistumisesta tule. Ilmoittaudu pikaisesti Mimmalle (mimma.jantti@helsinki.fi). Saavu siis paikalle, vaikuttamaan!