Kiitos ja kumarrus

Paikallisryhmäpäivä päättyi ohjattuun puukiipeilyyn.

Työpestini Changemakerilla päättyi viime viikolla ja nyt on aika jatkaa matkaa toisaalle. Tammikuussa alkaneen sijaisuuteni aikana sain tehdä hienoa postikorttikampanjaa, suunnitella Changemaker-viikonloppuja, osallistua kesäkiertuetapahtumiin ja kirjoittaa verkoston saavutuksista yhdessä mahtavien vapaaehtoisten kanssa. Kuukaudet hujahtivat vauhdilla, mutta jälkikäteen katsottuna niiden aikana tapahtui paljon. Tämä on kiitokseni Changemaker-verkostolle näistä kuukausista, jotka sain viettää kanssanne.

Aloittaessani tammi-helmikuussa Changemakerin tiimi oli juuri käynnistellyt toimintaansa. On ollut suuri ilo seurata ja tukea tiimin työskentelyä. Katsoa jokaisen kasvua omaan rooliinsa ja todistaa arvokkaiden ystävyyssuhteiden syntymistä. Kahden viikon välein kokoustaminen ja oman vastuualueen hoitaminen vaativat sitoutumista, vastuuntuntoa ja yhteistyökykyä. Samalla tiimiläisyys tarjoaa jatkuvasti mahdollisuuksia oppia ja kehittyä. Tiimiläisinä Elina, Riikka, Anne, Anu, Laura, Reetta ja Sonja ovat suunnitelleet ja kehittäneet verkoston toimintaa. Toivon näiden supertyyppien toiminnan innostavan monia changemakereita hakemaan tiimiin vuodelle 2015.

Pääkampanjan vetovastuussa oleva velkaryhmä ryhtyi tammikuussa tohinalla suunnittelemaan Changemakerin kampanjatoimintaa vuodelle 2014. Erinäisten vaiheiden kautta velkaryhmä suunnitteli Changemakerille postikorttikampanjan, jossa kannustetaan kolmea suomalaista suuryritystä edelläkävijyyteen avoimessa ja läpinäkyvässä talousraportoinnissa. Kampanja on osa järjestöjen yhteistä Veroparatiisimatkat-kampanjaa. Postikorttikampanja lanseerattiin huhtikuussa Oulun Changemaker-viikonlopussa ja kesän lopulla yrityksille oli kerätty jo yli 2500 postikorttia. Huiman tuloksen takana on kymmeniä vapaaehtoisia, jotka osallistuivat kampanjan suunnitteluun ja päivystivät tapahtumissa ympäri Suomea. Muistelen lämmöllä ja hymyssä suin kaikkia suunnittelukokouksissa ja kesätapahtumissa tapaamiani vapaaehtoisia. Teidän tarmollanne ja sitkeydellänne voimme todellakin muuttaa maailman!

Changemakerin Globalisti-lehdestä ilmestyy tänä vuonna kaksi numeroa. Sain työpestini aikana ottaa lehtipainosta vastaan ensimmäisen numeron ja seurata toisen numeron työstämistä loppusuoralle asti. Päätoimittaja Tytin ja toimitussihteeri Hannan luotsaamina saamme jälleen nauttia vapaaehtoisten kirjoittamista mielenkiintoisista ja ajankohtaisista artikkeleista myöhemmin syksyllä. Kannustan kaikkia kirjoittamisesta, valokuvaamisesta tai muuten lehden teosta kiinnostuneita rohkeasti liittymään Globalistin toimituskuntaan.

Kevään ja alkusyksyn kohokohtia olivat paikallisryhmäpäivät ja Changemaker-viikonloppu. Tapahtumat kokosivat yhteen kymmeniä muutoksentekijöitä ympäri Suomea. Tapasin päivien aikana innostuneita ja rohkeita nuoria, joita yhdistää halu toimia globaalin oikeudenmukaisuuden puolesta. Yhdessä kouluttauduimme, askartelimme ja virkistäydyimme. Teidän kannustamina uskaltauduin jopa kiipeämään puuhun!

Sydämelliset kiitokset teille Changemakerin vapaaehtoiset! Teidän kanssanne on ollut ilo työskennellä. Päiviin on mahtunut iloa, naurua ja yllätyksiä – jokainen päivä on ollut erilainen. Kiitos myös Sinille ja Pertille, jotka koordinaattoreina jatkavat verkoston toiminnan tukemista. Toivon teille kaikille menestystä ja intoa jatkaa maailman muuttamista. Hyvästejä en jätä, sillä toivottavasti tulemme vielä tapaamaan.

Kirjoittaja työskenteli Changemaker-koordinaattorin sijaisena tammi-syyskuussa 2014.