Tärkeä maanantai

Tämä joulukuinen maanantai ei olekaan niin tavallinen, kuin ensi silmäyksellä saattaa vaikuttaa. Tänään on sekä ihmisoikeuksien päivä että ilmastonmuutos kovasti tapetilla, ei vähiten parhaillaan Balilla käytävien ilmastoneuvottelujen takia. Niin, ja Nobelin rauhanpalkinnon saavat tänään Al Gore ja hallitusten välinen ilmastopaneeli IPCC. Kaksinkertainen Changemakerin vuositeemojen, ihmisoikeuksien ja ilmastonmuutoksen, merkkipäivä siis!

Viikko sitten ollut Changemakerin tempaus Helsingissä oli hieno, konkreettinen loppuhuipentuma kaksivuotiselle ihmisoikeudet-vuositeemalle, jolle olemme verkostona jättämässä jäähyväisiä vuositeeman aseman osalta. Toki teema jatkuu tärkeänä kaikessa Changemakerin toiminnassa, onhan työskentelyn perustana lähimmäisenrakkauden lisäksi YK:n yleismaailmallinen ihmisoikeuksien julistus.

Ilmastonmuutos jatkuu ensi vuoden vuositeemana. Balilla parhaillaan käytävät neuvottelut on siten mielenkiintoinen tapahtuma. Esimerkiksi Ilmasto.org -sivuilla voi seurata neuvottelujen kuulumisia, tutustu:

www.ilmasto.org