Koordinaattori kiittää!

Tänään on viimeinen työpäiväni Changemakerin koordinaattorina. Takana on antoisat ja opettavaiset 1,5 vuotta – edessä puolestaan uudet haasteet esikoisen syntymän myötä huhtikuussa. Kun nyt muistelen syksyä 2011, mieleeni tulee se, miten työssä oli paljon tuttua, mutta myös paljon uutta – en oikein osannut priorisoida työtehtäviä, vaan yritin olla kaikkialla ja tehdä kaiken, mitä koordinaattorin tehtävään kuuluu. Nykyään priorisointi onnistuu jo vähän liiankin hyvin…

Oikeastaan oli nähtävä koko vuoden kierto, että tehtävät ja ihmiset alkoivat olla sen verran tuttuja, että joidenkin hommien voi sanoa jo sujuneen rutiinilla. Avustushakujen ja –raportointien, tiimin kokousten ja valtakunnallisten tapahtumien lisäksi sain olla mukana luomassa uudenlaista toimintaa ja yhteistyötä, mikä teki työstä varsin monipuolista. Motivoitunut tiimi, jossa oli hyvä yhteishenki, sekä paikallisryhmien aktiiviset vapaaehtoiset ilahduttivat puolentoista vuoden aikana kerta toisensa jälkeen. Myös toimistolta löytyi aina apua, kun sitä tarvitsi – erityiskiitos kollegalleni Sinille!

Uusia juttuja minun aikanani olivat mm. Ideoista toimintaan –opas paikallisryhmille ja opinnäytetyö Changemakerin menestystekijöistä, jotka entinen tiimiläinen ja Changemaker-aktiivi Karita Heikkinen onnistuneesti verkostolle tuotti. Lisäksi tiimissä tehtiin ahkerasti strategiatyötä ja saatiin valmiiksi Changemakerin strategia vuosille 2013-2016. Myös Changemakerin rippikoulupaketti valmistui vuosi sitten ja rippikouluvierailut pyörähtivät käyntiin organisoidummin. Uutta hanketta alettiin hahmotella (tästä kerromme myöhemmin, jos rahoitus järjestyy) ja puheenjohtajan vuonna 2014 mahdollistava sääntömuutos tehtiin. Velan vangit -kampanja vuonna 2011 ja Rauhantekijä-kampanja vuonna 2012 saavuttivat tavoitteensa vetoomusten nimien suhteen – lopullisia tuloksia vaatimusten toteutumiseksi vielä odotellaan. Verkostolla oli monta reipasta harjoittelijaa: kiitos Hanna, Sini-Maaria, Jarkko-Pekka, Riikka ja Sonja!

Elämän taitekohdat ovat aina vähän haikeita, pitää luopua vanhasta ja tehdä tilaa uudelle. Toivottavasti näin osataan tehdä myös Changemakerissa, joka on kehittynyt ja kehittyy huimaa vauhtia toiminnassaan – kaikkea parasta verkostolle, sen vapaaehtoisille ja työntekijöille – on ollut hienoa olla mukana! KIITOS!

Heta Niemi
Changemaker-verkoston koordinaattori