Ruskaretki paikallisryhmissä

Syyskuun lopulla kävin kierroksen muutamissa paikallisryhmissä eri puolilla Suomea. Junan ikkunasta vilisi kauniisti eri asteiset ruskan värit reilun viikon mittaisen matkan aikana. Aurinko paistoi, välillä tuli sadettakin, mutta kaiken kaikkiaan sai kokonaisvaltaisen kuvan syys-Suomesta.

Aloitin kierrokseni Itä-suomesta, Joensuusta. Tiimin jäsenistä myös Heli tuli tapaamaan Joensuun changemakereita. Illassa kertoiltiin kuulumisia puolin ja toisin, ja lisäksi pohdimme rauhan teemaa Kambodzhan näkökulmasta, kun näytin matkakuvia viime maaliskuulta.

Joensuusta suuntasin Sulkavalle, missä on kohtalaisen tuore paikallsryhmä. Sulkavan ryhmä oli etenkin kierrätys- ja tuunaus-ryhmä – mahtavia ideoita näistä aiheista! Kannattaa olla sulkavalaisten changemakereiden kanssa yhteydessä, jos tästä haluaa lisää vinkkejä. Yhdessä mietimme lisäksi myös ruohonjuuritason vaikuttamismahdollisuuksia. Lähestyvät kuntavaalit antavat mahdollisuuden vaikuttaa esimerkiksi ”Äänestä kuntasi reiluksi” -sivuston kautta kunnallisvaaliehdokkaisiin. Innostusta haastamiseen oli huomattavissa, ja sitä olikin heti yhteisen iltamme jälkeen toteutettu käytännössä!

Itä-Suomesta matka jatkui Keski-Suomen kautta Ouluun – ruskan värit syvenivät kauniisti matkan jatkuessa. Oulussa paikallisryhmää heräteltiin kuukausien unien jälkeen. Illassa oli myös tiimin jäsenistä Ilkka kertomassa vuositeemastamme, rauhasta. Pienessä porukassa pohdimme rauhan teemaa ja samalla ideoita, miten rauha-teemasta voisi tempaista.

Oulusta palasin Itä-Suomeen: Siilinjärvellä oli Kuopion hiippakunnan kasvatuksen työntekijöitä koolla, joille esittelin Changemakeriä. Ruska jatkui edelleen, samoin sää jatkui aurinkoisena, ja korosti syksyn kauniita värejä.

Viime viikolla kävin myös Espoon paikallisryhmän syysstartti-illassa. Ryhmässä saatiin aikaan loistavia suunnitelmia tulevalle toimintakaudelle; niistä voi lukea lisää Kylästä, Espoon osiosta.

Värikästä syksyn jatkoa jokaiselle paikallisryhmälle!