Uusia ystäviä ja hienoja kokemuksia – tule mukaan tiimiin!

Paikallisryhmäpäivä päättyi ohjattuun puukiipeilyyn.

Changemakerin tiimiin haetaan uusia jäseniä. Tiimi on Changemakerin toimintaa ohjaava, vapaaehtoisista koostuva toimikunta.

Meillä tiimiläisillä on erilaisia vastuualueita. Verkostomme teemaryhmien, joita ovat ympäristö, rauha ja velka, vastuuhenkilönä toimii kaikissa yksi tiimiläinen. Koulutusvastaava suunnittelee yhdessä koordinaattorien kanssa Changemakerin teemoihin sopivia kokouksia ja tapahtumavastaava puolestaan osallistuu tapahtumien järjestämiseen ja organisointiin. Lisäksi tiimissä on jäsen- ja paikallisryhmävastaava, joiden tehtäviin kuuluu muun muassa paikallisryhmien tukeminen ja yhteydenpito heidän kanssaan. Tiedotusvastaava huolehtii yhdessä koordinaattoreiden ja vapaaehtoisten kanssa verkoston tiedotuksesta. Meihin tiimiläisiin voit tutustua tarkemmin täältä. Yhdessä tiimiläiset ja puheenjohtaja päättävät Changemakeriä koskevista asioista ja suunnittelevat verkoston toimintaa.

Olin ollut vain hetken mukana Changemakerissa, kun pääsin mukaan tiimiin. Se ei kuitenkaan haitannut, sillä tiimikautemme alkoi huippuhauskalla strategiaviikonlopulla, jossa tutustuimme toisiimme ja Changemakeriin paremmin. Ensimmäisissä kokouksissa kävimme läpi tiimin tehtäviä, ja pääsin nopeasti jyvälle verkoston toiminnasta. Koordinaattorit ja puheenjohtaja olivat myös suurena apuna tiimiläisille, eikä kaikkea tarvitsekaan missään nimessä tehdä yksin.

Tiimivuoteeni mahtuu monia hauskoja kokemuksia. Tiedotusvastaavana olen itse oppinut uutta järjestöviestinnästä ja päässyt muun muassa haastattelemaan Changemakerin ihania vapaaehtoisia (kurkkaa haastatteluja täältä). Vaikka meillä kaikilla on omat vastuualueemme, teemme myös paljon yhteistyötä keskenämme. Pääsemme päättämään, millaisissa tapahtumissa Changemaker on mukana ja millä tavoin haluamme vaikuttaa asioihin. Joskus tiimiläiset saattavat päästä jopa reissaamaan ulkomaille esimerkiksi Changemakerin teemoja käsittelevään konferenssiin. Tiimissä ollessani olen myös huomannut, että en ole enää ainoastaan mukana Changemakerin toiminnassa, vaan pääsen myös suunnittelemaan sitä.

Tiimivuosi on kaiken kaikkiaan ollut huikea kokemus. Jos haluat saada arvokasta järjestökokemusta sekä oppia lisää globaaleista kehityskysymyksistä ja tutustua siinä sivussa mahtaviin ihmisiin, kannattaa ehdottomasti hakea mukaan tiimiin!

Kirjoittaja on Changemakerin tiedotusvastaava.