Maata (ja toimintaa) näkyvissä!

Perinteiseen tapaan Changemaker oli mukana Turun Maata näkyvissä –festareilla menneenä viikonloppuna. Mukana oli taas kerran yli 11 000 festarikävijää sekä meitä Messukeskuksen järjestöjen ständien pitäjiä.

Changemakerin ständillä oli vapaaehtoisia verkoston jäseniä kertomassa festarivieraille verkoston toiminnasta. Samalla oli mahdollista liittyä Changemakerin jäseneksi, allekirjoittaa Polttavan kysymyksen vetoomuskortti kansanedustajalle ja tietysti kesäkiertueen tavoin onkia ilmasto-onginnassa. Etenkin onginta saavutti jälleen suurta suosiota.

Kyselin ständillä päivystäneiltä Meerialta, Annikalta, Jonilta ja Nikolta miltä festarikokemus tuntui Changemakerin ständipäivystäjän roolissa. Mikä oli viikonlopussa parasta? ”Se, että ihmiset on ollu oikeasti kiinnostuneita asioista, ja tarttuneet kynään, allekirjoittaneet vetoomuksen.”, sanoi Meeria. Myös Annika oli samoilla kannoilla: ”Parasta on ollut lopputulos, eli kerätyt vetoomuskortit.” Joni kommentoi, että opettavaiset teinit ovat olleet parasta antia, teineiltä on oppinut paljon. Myös Niko piti parhaana keskusteluja ständillä kävijöiden kanssa.

Ständillä päivystäminen oli vapaaehtoisten mukaan mukavaa ja mielekästä. Yhdessä muiden kanssa juteltiin paljon, porukka oli hyvä. Viikonlopun aikana tutustui moniin uusiin ihmisiin. Päivystäminen oli virkistävä kokemus! Se oli lisäksi kehittävää: myös päivystäjänä sai lisätietoa asioista, kun sai käydä hyviä keskusteluja muiden kanssa.

Kotiin viemiseksi jäi paljon, muun muassa Jonin sanoin ”uuden uutukaista taivaan alla”. Meeria kommentoi: ”Mukaan jäi omakohtainen, konkreettinen kokemus Changemaker-toiminnasta, joka näkyy! Pitkään sähköpostilistalla olleena ja uutiskirjeitä lukeneena nyt toiminta konkretisoitui.”

Annika kommentoi Polttavaa kysymystä: ”Kotiin viemiseksi jäi ajatus siitä, että toivottavasti kansanedustajien sydämet sulaa vetoomuskorttien myötä – seuraamme tilannetta! ”

Kiitos vapaaehtoisille toimijoille suuresta panoksesta verkoston toimintaan yleisemmin sekä viikonlopun onnistuneesta toteutuksesta Turussa!