Terveisiä Changemaker-viikonlopusta

CM-viikonloppu

Viimeisin Changemaker-viikonloppu Sukevalla on ohi. Kolmeen päivään mahtui monenlaista ohjelmaa: saimme kuulla esityksiä ajankohtaisista aiheista, kuten liikakalastuksesta ja TTIP-sopimuksesta, tutustuimme Changemakerin tämän vuoden Rauhanradikaali-kampanjaan sekä opimme, miten valokuvilla voi vaikuttaa ihmisten mielipiteisiin.

Koulutusten ohella pääsimme tietysti myös rentoutumaan. Leiriläisiä ilahduttamaan saapui vieraita Norjan ja Islannin Changemakereista, ja iltaisin katselimme leffoja, saunoimme ja kävimme avannossa uimassa (tai ainakin jotkut rohkeat kävivät). Lisäksi halukkaat pääsivät kokeilemaan parkouria. Viikonlopun suosituimmaksi peliksi osoittautui Trivial Pursuit, jota kansainväliset vieraammekin jaksoivat pelata myöhään yöhön – siitä huolimatta, että useat kysymykset tuntuivat liittyvän suomalaiseen iskelmämusiikkiin.

Mielestäni parasta Changemaker-viikonlopuissa on se, että ne tarjoavat mahdollisuuden tavata samanhenkisiä ihmisiä eri puolilta Suomea. Viikonlopuissa on aina mukana paljon uusia vapaaehtoisia, ja ne ovat mainio tapa tutustua verkostomme toimintaan. Seuraavaa viikonloppua vietetään lokakuun toisena viikonloppuna Ikaalisissa – toivottavasti tapaamme siellä!

Kirjoittaja on Changemakerin tiedotusvastaava.