Maailman ympäristöpäivä

Tänään 5.6. vietetään Maailman ympäristöpäivää. Yksi päivä vuodesta on hyvä omistaa kokonaan tärkeälle asialle, vaikka mielellään tietysti ajattelisi, että jokainen päivä olisi ympäristöpäivä. Jokaisella päivällä pitäisi olla sama painoarvo ympäristöllisesti.

Päivää globaalisti koordinoiva ja teemoittava UNEP (United Nations Environment Program) korostaa, että ympäristöpäivä on YK:n yksi keskeinen väline antaa maailmanlaajuisesti tietoa ympäristöasioista. Sen tarkoitus on nostaa ympäristökysymysten poliittista huomioarvoa ja parantaa poliittista toimintaa ympäristön hyväksi.

Tämän vuoden ympäristöpäivän teema on ”Kick the Habit! Towards a Low Carbon Economy”. Koska ilmastonmuutoksesta on tullut nykyistä aikakautta vahvasti määrittävä ilmiö, kannustaa ympäristöpäivän teema ottamaan vakavasti kasvihuonekaasupäästöt ja niiden vähentämisen. Maiden, yritysten ja yhteisöjen on kaikkien tehtävä oma osansa.

Maailman ympäristöpäivän nettisivusto on mielenkiintoinen ja tutustumisen arvoinen. Se antaa muun muassa 80 vinkkiä toimia ympäristöpäivänä: ”The World Environment Day Alphabet – 80 Ways to Celebrate”. Listasta voi poimia itselleen sopivia tapoja, valikoimaa riittää. Tutustu ja valitse omasi!

Maailman ympäristöpäivä:
http://www.unep.org/wed/2008/english/

The World Environment Day Alphabet – 80 Ways to Celebrate:
http://www.unep.org/wed/2008/english/Information_Material/Alphabet.asp