Ensi vuoden kampanja lähestyy

Olemme velkaryhmässä edenneet ensi vuoden kampanjoinnin käytännön suunnitteluun. Kesän ja syksyn aikana olemme tehneet taustatyötä Proyecto Finlandiasta eli Instrumentariumin sairaalalaiteviennistä Costa Ricaan. Näkemys kampanjan järkevyydestä on vahvistunut ja mielestäni on selvää, että Suomi on osaltaan toiminut väärin.

Kampanja tulee alkuvaiheessa keskittymään 17.4. pidettävien eduskuntavaalien ympärille. Osallistumme eri vaalitapahtumiin nostamalla tapausta esille ja jakamalla lyhyttä tietopakettia ehdokkaille. Toivottavasti pystymme toimimaan mahdollisimman monella paikkakunnalla, jotta näkyvyys olisi mahdollisimman suurta. Tavoitteenamme on saada ehdokkaat ja siten edelleen kansanedustajat tietoiseksi Proyecto Finlandiasta ja tajuamaan Suomen toiminnan vastuuttomuuden.

Näillä näkymin kampanjan avaustempaus on helmikuussa ja toinen tempaus Changemaker-viikonlopun yhteydessä maalis-huhtikuussa. Tempauksissa tarkoituksena on totuttuun tapaan järjestää näyttävä performanssi, kerätä huomiota ja ennen kaikkea vaikuttaa.

Jatkamme kampanjointia edelleen eduskuntavaalien jälkeen kesäkiertueella. Keräämme tempausten yhteydessä vetoomusta, jonka tulemme luovuttamaan ministerille syksyllä. Syksyn aikana järjestämme vielä ainakin yhden tempauksen.

Vaikka suunnittelu on pitkällä, kaikkea ei ole päätetty ja suunnitelmat ovat melko karkeita. Siten kampanjointiin pystyy edelleen vaikuttamaan. Parhaiten tämä onnistuu velkaryhmän kokouksissa, joista seuraava on Tampereella 15.11. Tarvitsemme toimintaan mukaan kaikenlaisia osaajia: esimerkiksi visuaalinen ilme, kampanjaviesti, havainnollistaminen ja myös tiedollinen tausta kaipaavat lisäsuunnittelua. Velkaryhmässä on jo nyt monia lahjakkaita toimijoita, joten kenenkään ei tarvitse tehdä liikaa työtä. Edelleen varsinaisen kampanjoinnin aikana tarvitsemme esimerkiksi käytännön osaajia ja toivomme paikallisryhmien osallistuvan kampanjointiin.

Tervetuloa mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan kampanjaa!