Puheenjohtajan joulutervehdys

Elina Changemaker-viikonlopussa syksyllä 2014

Vuosi 2014 alkaa olla tiimin kannalta taputeltu ja puheenjohtajaakin odottaa joululoma kotipaikkakunnan maisemissa ennen tammikuun ensimmäisiä uusintatenttejä. Nyt onkin sopiva hetki miettiä hetkinen sitä, mitä Changemaker on tänä vuonna tehnyt.

Changemakerin toiminnassa on paljon vakiintunutta, kuten koulutusviikonloput ja kampanjatyö. Kampanjatyön aihe ja sisältö vaihtelevat vuosittain. Tänä vuonna osallistumisemme järjestöjen yhteiseen Veroparatiisimatkat-kampanjaan oli minusta todella hyvän ja hedelmällisen yhteistyön värittämä. Yhteistyötä tehtiin paitsi kampanjaan osallistuneiden järjestöjen välillä mutta myös yritysten kanssa, joihin vetosimme kampanjassamme. Pääsimme vuoden aikana hyvään keskusteluun yritysten kanssa ja toivon tällaisen yhteistyön tuovan verkostollemme uusia mahdollisuuksia. Lähes 3 200 kerättyä vetoomuskorttia on todella hieno tulos kampanjallemme.

Keskustelua paikallisryhmäpäivässä 15.2.2014, Iisalmessa.

Keskustelua paikallisryhmäpäivässä 15.2.2014, Iisalmessa.

Changemakerin toiminnan kannalta paikallisryhmät ovat todella tärkeitä. Paikallisryhmien tukeminen on asia, jota tiimi on halunnut kehittää jo muutaman vuoden ajan ja erilaisia tukikeinoja onkin kokeiltu. Tänä vuonna järjestimme kaksi paikallisryhmäpäivää, jotka toivat yhteen Changemakereita ympäri Suomen. Paikallisryhmäpäiviä järjestetään jatkossakin kaksi kertaa vuodessa. Seuraava on jo 31.1. Jyväskylässä! Toivottavasti näemme siellä! (Lue lisätietoja täältä.)

Verkoston puheenjohtajana minulla oli aitiopaikka seurata yhteistyössä Kirkon Ulkomaanavun kanssa tehtyä Changemaker Akatemia -pilottihanketta. Hankkeeseen tänä vuonna osallistuneiden nuorten ajatuksia ja ideoita väkivaltaisen radikaalisaation ehkäisemiseksi kuulemme varmasti jatkossa. Changemaker Akatemian tulevaisuutta pohditaan tarkemmin vuoden 2015 aikana arviointien ja kehittämisideoiden kera.

Pussihyppelykisa kampanjatempauksessa

Pussihyppelykisa Veroparatiisimatkat-kampanjatempauksessa Changemakerin 10-vuotisjuhlapäivänä 29.11.2014

Marraskuussa vietetyt 10-vuotissynttärit olivat minusta Changemakerin vuosien hienon vapaaehtoistoiminnan juhla. Näitä juhlia ei olisi ilman niitä vapaaehtoisia, jotka ovat vuosien saatossa verkostossamme toimineet, ja synttäreitä olisi turha juhlia ellei meillä olisi mahtavia uusia vapaaehtoisia kantamassa verkostoamme tuleviin vuosiin. Vapaaehtoisia ei voi ikinä kiittää ja juhlia liikaa, ja olenkin hyvin iloinen, että saimme tänä vuonna viettää tällaista juhlaa niin monen ihmisen kanssa.

Kiitos juuri sinulle tästä vuodesta. Olet ollut mukana tekemässä Changemakeria, jonka toiminta on joustavaa, aktiivista ja maailmaa parantavaa vielä 10 vuotta toiminnan alunkin jälkeen.

Maailmaa syleilevää joulun aikaa toivottaen,

Elina
Verkoston puheenjohtaja