Pohjoisia tuulahduksia Oulusta

Vierailin eilen tiimin paikallisryhmävastaavan, Jarkon, kanssa Oulun paikallisryhmässä. Yhdessä mietimme, mitä kaikkea mahdollista toiminnassa voisi toteuttaa ja huomioida lähitulevaisuudessa.

Tapahtumien osalta on kevät kirjaimellisesti mahdollisuuksien aikaa: Mahdollisuuksien toreja järjestetään noin 20 paikkakunnalla kevään ja kesän aikana, tarkat tiedot löytyvät täältä. Muun muassa Oulussa Changemaker onkin menossa torille esittelemään omaa toimintaansa sekä tämän vuoden kampanjaa Kongon resurssisodista. Samalla on hyvä tilaisuus kerätä nimiä kampanjan vetoomukseen.

Myös Oulun ryhmän syksyä pohdittiin jo tässä vaiheessa, kun kevätkausi lähenee hurjaa vauhtia loppuaan. Yhteistyöstä eri paikallisten järjestöjen kanssa on hieno mahdollisuus: yhteisiä projekteja voi kehittää tapauskohtaisesti, tai pitemmällä kaavalla, intressien mukaan. Esimerkiksi vuositeeman pohjalta kannattaa pohtia, mikä taho voisi innostua tempaisemaan tai järjestämään asiantuntija-vierailua tai seminaaria yhdessä changemakerien kanssa.

Helsingin paikallisryhmä on jo aloittanut syksyn suunnittelun. Syksyn aikataulua voi käydä kommentoimassa Kylässä. Myös muille paikallisryhmille voi esittää toiveita ja ideoita toimintaan Kylässä paikallisryhmien omilla foorumeilla. Kaikki ideat otetaan vastaan!