Terveisiä Norjasta

Kävin pari viikkoa sitten Norjan Changemakerin luona vierailulla. Visiitillä oli mahdollisuus tutustua Oslossa sisarverkostomme toimintaan sekä osallistua SNU:hun eli Norjan Changemakerin valtakunnalliseen viikonloppuun. Mukanani olivat Elina ja Jarkko, molemmat paikallisryhmien yhteyshenkilöitä, mikä oli erittäin hyvä juttu: Norjan syksyn SNU (erotuksena talven ja kesän SNU-tapaamisista) on keskittynyt etenkin paikallisryhmien näkökulmaan.

Oli hienoa nähdä, miten asiat toimivat verkostossa Norjassa. Paljon oli samaa kuin meillä Suomessa: Samoja teemoja, samoja kysymyksiä, samoja haasteita. Mutta Norjalla on totta kai myös omat, erityiset ominaisuutensa, ja onhan se luonnollista, kun he ovat meitä, pikkusisartaan, 14 vuotta vanhempia!

Eväitä ja terveisiä Suomeen jäi paljon, tässä muutamia poimintoja:

– Norjan ja Suomen Changemakereiden ystävyyspaikallisryhmien tehokas lanseeraaminen Suomessa hoidetaan hyvin. Paikallisryhmien välisestä ystävyystoiminnasta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä allekirjoittaneeseen!

– Järjestetään koulutusta paikallisesta lobbauksesta verkoston jäsenille.

– Jatketaan säännöllisiä vierailuja Norjassa, sillä vierailusta jää käteen runsas nippu inspiroituneisuutta, innostusta ja ideoita, uusia tuttavuuksia unohtamatta!