Sä tule siis Changemakeriin (ja jäsenkokoukseen)!

Osallistuin kansainväliseen kokoukseen toissaviikolla. Oli mielenkiintoista kuulla, miten muissa maissa vaikutetaan. Erityisesti kambodzalaisten kertomuksen välittämä ahkeruus ja sinnikyys vaikuttivat. Ihmiset opiskelevat usein kahdessa yliopistossa yhtä aikaa, ja osallistuvat sitten Changemakeriin iltayön kokouksissa. Lupia tapahtumien ja tempausten järjestämiseen voi olla vaikea saada. Tämä ei kambodzalaisia pysäytä.

Meillä Suomessa vaikuttaminen on vähemmän sissihenkistä. Nuoria kuunnellaan, päättäjät vastaavat sähköposteihin ja jopa puhelimeen. Draivi ja maailman muuttamisen palo vie eteenpäin, mutta onhan se mukava, että meillä on täällä tie tasaisempi ja aikaansaaminen vähemmän kiven alla.

Vuoteni puheenjohtajana on ollut tähän mennessä hyvin mielenkiintoinen. Olen saanut olla monessa mukana ja matkustaa ympäri Suomea ja Eritreaankin. Olen nauttinut viikonlopuistamme, tempauksistamme ja tapahtumistamme, tutustumisesta muihin verkostoihin ja yhteistyöstä. Vuotta on vielä jäljellä, ja esimerkiksi kampanjan lopetustilaisuus marraskuussa on asia, jota innolla odotan. On myös hauska temmata ja osallistua jäsenkokoukseen tulevan viikon lauantaina. Asia on kuitenkin siitä ajankohtainen, että en ole enää ehdolla jatkokaudelle tulevassa jäsenkokouksessa. Uudet seikkailut odottavat. Olisiko puheenjohtajuus seuraavaksi sinun seikkailusi?

Erityisesti olen aina pitänyt Changemakerissä siitä, että se antaa tilaa tehdä omanlaistaan. Käytännönläheinen vaikuttamistyö antaa mahdollisuuden oppia sellaista, jota on vaikeampi kirjoista lukea: tapahtumatuotantoa, mainontaa, kampanjointia ja somea.

Voinkin siis lämpimästi suositella vapautuvaa paikkaa sekä tiimihakua! Changemaker tarjoaa yllätyksiä, vapautta ja aitoa nuorten päätösvaltaa.

Kirjoittaja on toiminut Changemakerin puheenjohtajana vuonna 2016.