Maata Näkyvissä -terveisiä

Changemaker oli viime viikonloppuna mukana Maata Näkyvissä -festareilla Turussa. Värikästä väkeä oli paikalla runsain joukoin, edellisten vuosien tapaan. Changemaker poikkesi sen sijaan viime vuotisista sijainniltaan: tällä kertaa oltiin sisällä messuhallissa pihalla sijainneen puolijoukkueteltan sijaan.

Changemakerin ständillä oli mahdollisuus tutustua ilmastonmuutokseen erittäin konkreettisesti, askartelemalla ilmastonmuutos-aiheinen ”kirppu”. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, niin tälläkin esineellä: kirpun lisäksi nimityksiä olivat esimerkiksi täinokka ja vaakku. Changemakerin arvonnassa tiedusteltiin, mikä maailmassa mättää, ja tunnusteltavana (ei nähtävänä) oli nimenomaan esimerkki askarrellusta ”kirpusta”. Arvonnan vastauksista näkyi suuri kirpun nimien kirjo, ja myös fiksut mielipiteet kysymykseen, mikä maailmassa todella mättää: ilmastonmuutos, raha, paperinkulutus, vääristyneet kauneusihanteet, roskat, saasteet, itsekkyys, ahneus…

Changemaker haastoi myös ideoimaan vihreitä festareita. Suurin osa ehdotuksista koski ruokailua: kierrätystä ehdotettiin paljon, samoin kotimaista ruokaa ja reilun kaupan tuotteita.

Kiitos kaikille mukana olleille ja paikalla vierailleille, ja onnea arvonnan voittajille!

Kuvia festareilta löytyy näiden sivujen galleriasta.