Uusia alkuja

Minulla on ilo ja kunnia avata Changemakerin sivujen uutuus eli Tiimin oma blogi tällä kirjoituksella. Toivottavasti yhteinen blogimme välittäisi entistä paremmin tietoa tiimin toiminnasta jäsenille. Blogissa on tarkoitus toisaalta tiedottaa tapahtumista ja toiminnasra, mutta myös pohtia maailmantuskaa ja hölistä hulluja. Teksteistä ja niiden teemoista voit keskustella KYLÄ:ssä.

Ensimmäinen kuukausi alkaneesta vuodesta on nyt kulunut. Changemaker on jo täysin palannut aktiivisena lomalta ja uusi tiimikin on hyvin sisällä tehtävissään. Vuosi on alkanut vauhdikkaasti erityisesti kampanjoinnin näkökulmasta. Sekä ruoka- että velkaryhmä ovat ehtineet kokoontua ja saada aikaan. Seuraava ruokaryhmän kokous on luvassa jo ensi lauantaina 13.2. klo 11.00 Kirkon Ulkomaanavun toimistolla. Mukana on myös Kepan Tytti Nahi, joten kokouksesta tulee varmasti mielenkiintoinen.

Kampanjahuuma nousee varmasti pikkuhiljaa kevään mittaan, vaikka itselläni on vielä melkoisen kaikenantanut olo viime vuoden kampanjasta. Myös kaikki kevään ihanat rutiinit, kuten jäsenkokous ja Changemaker-viikonloppu ovat vielä edessä. Seuraavaksi lanseerataankin jo ruokakampanja. Hui ja kivaa!

Myös velkatoiminta on lähtenyt vauhdikkaasti liikkelle. Changemakerin viimeisen vaihtuvan teeman taustapaperi on melkein valmis ja vaikuttamistoimintaakin on saatu jo aikaan. (Allekirjoittanut muuten odottaa jo kovasti kevään sääntömuutosta ja siirtymistä pysyviin teemoihin. Aiheesta taatusti luvassa bloggausta kevään mittaan.) Changemaker on ehtinyt yhdessä Attacin kanssa lähettää kirjeen Haitin velkojen mitätöimistä koskien. Kirjeen voit lukea kokonaisuudessaan täältä. On iloista huomata, kuinka nopeasti Changemaker reagoi ja tarttuu tärkeisiin asioihin, vaikka ne olisivatkin verkoston omalla agendalla vasta valmisteluvaiheessa.

Haitin kannalta iloisia uutisia saatiin kuulla tänään, kun Kanadan valtiovarainministeri Jim Flaherty ilmoitti G7-maiden kokouksessa Pohjois-Kanadassa, että G7-maat lupaavat ”antaa anteeksi” Haitin velat. Haitilla on ulkomaista velkaa kaikkiaan noin 890 miljoonaa dollaria. Maanjäristyksen jälkeisessä tilanteessa uutiset ovat Haitille erityisen tärkeitä. Jo ennen luonnonkatastrofia Haiti oli läntisen pallonpuoliskon köyhin maa. Tämän lisäksi Haiti on historiansa aikana kärsinyt diktaattorihallinnosta, joten velkojen legitiimiys olisi kyseenalaista myös ilman viime aikaisia tapahtumia. Toivottavasti tämänpäiväiset lupaukset voisivat koitua uudeksi aluksi Haitille.