Mahdollinen tehtävä

Otsikko oli teemana, tosin kysymysmerkin kera, tänään päättyneillä nuorisotyön neuvottelupäivillä Jyväskylässä. Muutaman päivän aikana useat sadat päivien osanottajat miettivät monentyyppisten tehtävien mahdollisuutta tai mahdottomuutta.

Tänään ohjelma huipentui aiheesta Ovet auki maailmaan. KUA:sta Vesa Häkkinen pohti vapaaehtoisuuden, osallistumisen ja kansainvälisyyden kysymyksiä. Esittämiensä väittämien kautta hän totesi kuulijajoukon olevan melkoisen yksimielinen vaikuttamisen ja osallistumisen olennaisesta roolista seurakuntienkin kasvatustyössä. Jokaisella on siis merkittävä, käytännöllinen tehtävä maailman muuttamisessa oikeudenmukaisemmaksi. Vaikuttamis- ja kampanjointityössä kirkolla on Vesan mukaan edelleen paljon kehittymisen varaa.

Changemaker esittäytyi, kun Jyväskylän paikallisryhmän Mimmi ja Ville lavalla kertoivat faktaa Changemakerista. Mimmi ja Ville esittelivät lavalla yhden Changemakerin kampanjabanderollin, joka oli siis yksinkertainen symboli siitä, mistä Changemakerissa on kyse. Changemaker kannustaa vaikuttamiseen ja kampanjointiin, jokaisen omannäköistä ja -kokoista panosta tarvitaan!