Kasvisruokakokeiluja Espoossa

Espoon Tapiolan kirkolla kokkailtiin eilen vegaanista ruokaa haasteellisissa olosuhteissa. Vierailin tiimin toisen paikallisryhmävastaavan, Karitan kanssa Espoon Changemakerin illassa, jonka teemana oli ruoka.

Ilta alkoi tosiaan haastavasti, kun vahtimestari ei meinannut löytää Changemakerin varausta tilojen sähköisestä varausjärjestelmästä. Lopulta oma tilamme löytyi: erillinen kerhotila, jonne sisäänkäynti oli ulkokautta. Kerhotila oli pieni mutta viihtyisä, ja keittiökin löytyi, mikä oli kokkauksia ajatellen loistavaa. Sen sijaan keittiön vaustelutaso oli yllätys: muutamalla pikkulusikalla ja mukilla ei vielä pitkälle pötkitty ruoan valmistuksessa! Niinpä laadimme listaa, mitä tarvikkeita ruokamme valmistukseen tarvittiin. Muutama meistä lähti tarvikkeidenhakureissulle. Kirkon päätiloista saatiin lopulta tarvittavat tarvikkeet sekä muutamia mausteita, mitä ostoslistalta oli jäänyt puuttumaan.

Menu oli täysin vegaaninen: alkupalana oli kaalia, pääruokana vegaanista, kikhernejauhoista tehtyä omelettia, ja jälkiruoaksi omenapiirakkaa, jonka taikina tehtiin siis ilman maitoa, munia ja margariinia. Ja hyvää oli! Ruoka valmistettiin yhdessä, jokainen sai oman tehtävänsä, ja yhdessä tehden ruoka valmistui alkuhässäkän jälkeen sujuvasti.

Pöydän ääressä me kaikki, Topi, Anna, Katri, Teresa, Olli, minä ja Karita, ihastelimme kokkauksen lopputulosta. Ruokaa nauttiessamme keskustelimme kasvisruoasta ja hyvistä kasvisruokavinkeistä sekä myös ruoan ekologisuudesta. Ilta oli teemaltaan ajankohtainen Changemakerin uuden ruoka-vuositeeman takia. Suositeltava illanvieton muoto muillekin!