Kuumia kortteja eduskuntaan

Viime torstaina toteutui Changemakerin Joulun kuumin kortti -tempaus viidellä eri paikkakunnalla, Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä, Vaasassa ja Oulussa. Kortteja kerättiin kaiken kaikkiaan yli 500 kappaletta, mikä on hieno suoritus kylmässä talvisäässä, joulukiireissä kiiruhtavien ihmisten keskellä.

Helsingissä kolmen Sepän aukiolla tunnelma oli jouluinen: korttien kerääjillä oli päässään tempausta varten painetut Changemaker-logolliset tonttulakit. Ohikulkijat kiinnostuivat elävistä postikorteista, jotka kiinnittivät hyvin huomiota. Osa ihmisistä pysähtyi, ja jäi kirjoittamaan vetoomuskortin.

Tempauksen ajan ehti kuulla monenlaisia kommentteja ilmastonmuutoksesta. Yleisesti suhtautuminen asiaan oli hyvin positiivista, ja ilmastolain puolella vaikuttivat olevan useat ihmiset. Myös kriittisiä kommentteja kuultiin: omalle kohdalle mielenkiintoisin keskustelu osui vanhemman herran kanssa, joka muun muassa vertasi IPCC:tä CCCP:hen, kun kirjainyhdistelmäkin oli hänen mielestään niin samanlainen!

Yleisemmin tempaus ja sen visuaalinen ilme on osoittautunut toimivaksi ideaksi. Hieman tavallisesta poikkeavia joulukortteja on käytetty monella tavalla; esimerkiksi kollegani Vesa Kirkon Ulkomaanavusta lähetti yhteistyökumppaneille ”Jouluksi kotiin?” -kortin kuvan sähköpostilla, ja siten kannusti myös muita lähettämään joulun kuumimman kortin. Ja senhän voi tehdä myös sähköisesti osoitteessa www.polttavakysymys.fi.