Visiointia ja suunnitelmia rantakallioilla

Tiimi 2009

Toukokuun lopussa Changemakerin tiimi, verkostoassistentti Leea, ja minä olimme pohtimassa Changemakerin tulevaisuuden suuntaviivoja Sipoossa, meren rannalla. Paikka ja sääolosuhteet olivat mitä suotuisimmat luovalle visioinnille verkoston tulevaisuudesta. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja lämmitti, kun muun muassa rantakallioilla työskenneltiin ja mietittiin toiminnan eri osa-alueiden, kuten koulutuksen ja kampanjoiden, kautta verkoston strategiaa tuleville vuosille.

Changemakerin tiimin naiset sekä työntekijät ryhmäkuvassa meren rannalla: vasemmalta Iina, Kaarina, Mimma, Tiina, Mimmi, Leea ja Minna (kuvasta puuttuvat tiimiläisistä Tytti, Jarkko ja Karita). Iltapäivällä keskustelimme ja kokosimme yhteen aamupäivän parityöskentelyn antia. Muun muassa ilo oli asia, joka korostui keskustelussa. On tärkeää, että tekeminen ja toiminta on hauskaa ja palkitsevaa, vaikka teemat ovat vakavia ja raskaitakin. Positiivinen asenne ja suvaitsevaisuus ovat olennaisia sekä valtakunnallisessa että paikallisessa toiminnassa. Spontaani yhdessäolo on tehokkaan kampanjoinnin ja koulutuksen ohella erittäin toivottavaa, sillä vapaamuotoisemman yhteisen oleskelun avulla jaksaa ja motivoituu paremmin muuhun, asiallisempaan toimintaan.

Toukokuisen sunnittelupäivän jälkeen olemme aloittaneet jo ensi vuoden toimintasuunnitelmaa. Laajempien visiointien pohjalta oli helppoa miettiä, mitkä ideoista on toteutettavissa ensi vuoden aikana. Esimerkiksi ruoka-teema on ajankohtainen meille, kun vuonna 2010 siitä tulee kampanjoitava teemamme. Samoin paikallisryhmien tukeminen on toiminnan prioriteetteja edelleen.

Näinä heinäkuun rauhallisina päivinä olen koonnut tiimin ajatuksia yhteen, ja luonnos toimintasuunnitelmasta on koossa. Ensi vuoden suunnitelmat vaikuttavat mielenkiintoisilta, paljon tulee taas tapahtumaan! Jäsenkokous, johon jokainen verkoston jäsen on erittäin tervetullut, hyväksyy suunnitelman syyskuussa Tampereella.

Tiimi pitää ansaitusti heinäkuun taukoa luottamustoimestaan ja palaa elokuussa aktiiviseen työhönsä.

Tiimin strategiapäivä meren rannalla kesällä 2009