Tomaattitempaus sai Hullut päivät kalpenemaan

Vuonna 2010 Chanagemaker kampanjoi vientitukiin liittyen hauskoilla tomaattitempauksilla

Tanssivat ja laulavat tomaatit valtasivat Kolmen Sepän aukion lauantaina 17.4. Kyse oli Changemakerin vientitukikampanjan avauksesta, Tomaattitempauksesta, jolla Changemaker otti kantaa kehitysmaiden ruokaturvan puolesta. Liityimme samalla maailmanlaajuiseen pienviljelijöiden liikehdintään oikeudenmukaisemman maailman puolesta, sillä tempaus järjestettiin Kansainvälisenä pienviljelijöiden taistelun päivänä.

nni suosi tällä kertaa tempaajia, sillä lauantaina oli meneillään Stockan Hullut päivät, ja aukio oli täpösen täynnä väkeä. Vetoomuksen kerääjät huhkivat hiki hatussa yrittäessään pysäyttää kaahaavia ihmisiä. Vetoomuskortteihin oli kuitenkin yllättävän helppo saada nimiä; ihmiset kokivat asian tärkeäksi ja oikedenmukaiseksi. Ponnekkaat laulut ja pomppivat tomaatit keräsivät suuren määrän yleisöä, ja tempaus olikin ehkä Changemakerin historian suurin yleisömenestys!

Joskus on hyvä ratkaisu lähestyä politiikan kiemuroita kevyesti ja viihteellisesti. Tempausriemun taustalla on kuitenkin vakava asia: yli miljardi ihmistä maailmassa näkee nälkää, eikä nälän perussyihin ole puututtu. Vientitukikampanjallaan Changemaker pyrkii poistamaan yhden maatalouskauppapolitiikan räikeimmistä epäkohdista, vientituet, jotka vievät kehitysmaiden pienviljelijöiltä elinkeinon. Me olemme kypsiä vientitukiin ja tyhjiin lupauksiin. Vaadimme tekoja!

Tomaatit tulevat kesän aikana näkymään yllättävissä yhteyksissä ja vientitukikampanja levittäytyy paikallistasolle samalla, kun kampanjatyöryhmä aloittaa poliitikkojen ja virkamiesten lobbauksen. Syksyllä tempaistaan taas isommin. Pysy kuulolla!