Kesäterveiset

Ulkona on aurinkoinen sää, ihmisillä ei ole kiirettä ja kaikki nauttivat olostaan terassilla istuskellen tai ruohikossa makoillen. Kesä on selkeästi päässyt jo pitkälle. Itselläni tuntuu olevan töiden jälkeen melkeinpä kiire nauttimaan kavereiden seuravasta ja rennoista päivistä.

Myös verkosto on siirtynyt suurelta osin lomailemaan. Innokkaille maailmanmuuttajille riittää kuitenkin tekemistä lomallekin. Changemakerin kesäkiertue on käynnissä ja kaikki vapaaehtoiset ovat tervetulleita auttamaan päivystysvuoroissa. Uutta rippukoulupakettia testataan kesän aikana ainakin 30 riparilla. Kesäpuuhaksi on myös tarjolla rauhakampanjan videokilpailu, johon halukkaat voivat lähettää omia rauha-aiheisia videoitaan.

Tiimi aloitti kesälomansa kevään viimeisessä kokouksessa pari viikkoa sitten. Aina yhden kauden lopuksi on hyvä katsoa taakse ja miettiä, mitä kaikkea sitä on tullut tehtyä. Koitankin vähän listata, mitä kaikkea me tiimissä olemme yhdessä touhunneet ja mitä verkostossa on tapahtunut.

Tiimin ehdottomasti tärkein aihe tälle vuodelle on Changemakerin uuden strategian laatiminen. Nykyinen strategia vanhenee vuoden lopussa ja onkin aika pohtia, mihin suuntaan verkostoa halutaan viedä. Tiimi on myös selvittänyt tarvetta Changemakerin puheenjohtajalle ja valmistellut esitystä puheenjohtajan toimenkuvasta. Changemaker International on kehittymässä vauhdilla ja olemme tiimissä pohtineet, millaista kansainvälistä yhteistyötä haluamme tehdä. Changemaker Internationalin seuraava kokous onkin syksyllä Suomessa juuri ennen omaa koulutusviikonloppuamme. Viimeisenä vaan ei missään nimessä vähäisimpänä mainittakoon Rauhantekijä-kampanja. Tiimi on auttanut kampanjatyöryhmää käynnistämään hienoa, hieman erilaisella tavalla toteutettua kampanjaamme.

Muistakaa tekin paikallisryhmissä ja omalla kohdallanne välillä pysähtyä miettimään, mitä kaikkea olette jo tehneet pelkkien tekemättömien hommien miettimisen sijaan. Kiitos kaikille Changemakerin vapaaehtoisille kuluneesta keväästä!

Nauttikaa kesästä ja auringosta!