Valitettavan ajankohtainen Kongo-teema

Changemaker-viikonlopussa pari viikkoa sitten valittiin Rauha-vuositeemastamme ensi vuoden kampanjaksi resurssisodat ja etenkin Kongo.

Luonnonvaroiltaan rikkaassa Kongossa on meneillään yksi maailman pahimmista humanitaarisista kriiseistä. Vuositeemamme on on surullisen ajankohtainen juuri nyt, kun tilanne Kongossa on viime päivien aikana kärjistynyt erittäin pahaksi.

Tänään julkaistussa Kirkon Ukomaanavun tiedotteessa kerrottiin:

”Viime kuukausina kiihtyneet ja viime päivinä kärjistyneet taistelut kapinallisjoukkojen ja maan armeijan välillä ovat ajaneet yli 200 000 ihmisiä pakoon Kongon demokraattisen tasavallan Pohjois-Kivun alueella. Nämä ihmiset tarvitsevat välitöntä hätäapua, ruokaa, puhdasta vettä ja väliaikaista suojaa. …

Maailman suurin YK:n rauhanturvaoperaatio ei ole onnistunut estämään väkivaltaisuuksia ja suojelemaan väestöä konfliktin aikana. Yli 5 miljoonaa ihmistä on jo kuollut viimeisen vuosikymmenen aikana. Ilman apua 45 000 ihmistä tulee menehtymään joka kuukausi.

Kongossa on jo arviolta 1,5 miljoonaa maan sisäistä evakkoa joista suurin osa on kotoisin Pohjois-Kivun alueelta. ”

Koko tiedote on luettavissa täältä.

Jokaisen changemakerin panos tilanteen parantamiseksi on tervetullut. Kerro asiasta eteenpäin, osallistu keräykseen, lähde rauha-työryhmään (löytyy Kylä-foorumista) mukaan!