Kesäkiertueella koettua

Viime viikonloppuna kesäkiertue eteni Lähetysjuhlille Oulussa.

Basaarialue oli rakennettu kauniin valaistuksen kera Ouluhalliin. ”Minkä tähden” – otsikoitu juhla oli vaikuttanut varmaankin basaarin suunnitteluun: lamppurivistöt kuvasivat tähtirivistöjä, jotka loivat tunnelmaa alueelle. Valaistukselle oli tarvettakin, sillä hämärään halliin ei kauniisti ulkona paistanut aurinko valitettavasti päässyt näkymään.

Vilkkaalla basaarialueella, Changemakerin hyvällä ständipaikalla, kävi paljon vieraita. Samoin oli Keravalla Nuorisopäivillä – ihmisvilinää riitti. Välillä ilmastonmuutos-ongintaan kertyi ruuhkaa jonoksi asti. Oli ilo huomata, että allas houkuttelee kokeilemaan ongintaa ja ehkä oivaltamaan konkreettisesti jotain uutta ilmastonmuutoksesta.

Ouluhallissa järjestettiin myös Lähetysjuhlien ohjelmaa, päivien päälava oli hallissa basaarialueen ohella. Ohjelmassa pohdittiin muun muassa lapsisotilaiden asemaa: yli 2000 ihmistä oli kuuntelemassa, kun asiantuntijat kertoivat kokemuksia eri puolilta maailmaa.

Kesäkiertue jatkaa matkaansa, seuraavana vuorossa on Herättäjäjuhlat Espoossa heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. Nähdään siellä!