Kiotoa San Fransiscossa

Kioton ilmastosopimusta ajatellessa ei ollut tullut mieleen, että sopimukseen voisi liittyä paikalliset, yksittäiset kaupungit. Näin kuitenkin on: esimerkiksi San Fransisco on liittynyt protokollaan yhdessä yli 700 muun yhdysvaltalaisen kaupungin kanssa. Lue lisää: http://en.wikipedia.org/wiki/Kyoto_Protocol

San Fransiscossa on edistyksellinen, ympäristön tilasta huolestunut pormestari. Hän on ottanut asialistalleen muun muassa vihreän rakentamisen, julkisten tilojen, kuten puistojen, kohentamisen, tuhansien uusien puiden istuttamisen sekä kannustanut esimerkiksi hybridiautojen käyttöön. Tämä on hienoa, sillä kaupunki on todella kaunis suurine korkeuseroineen. Vehreät puistot ovat kaupunkilaisten olohuone, jossa viihtyy vaikka koko päivän. Kaupungista huolehtiminen on tärkeää, jotta viihtyisä ja kaunis ympäristö säilyy jatkossakin.

San Fransisco ja muut ympäristöstä huolestuneet, Kioton sopimukseen liittyneet yhdysvaltalaiset kaupungit ovat esimerkki siitä, että muutosta voi tehdä myös alhaalta ylöspäin. Ne voivat osoittaa koko valtiolle, että muutos on mahdollinen.