Kampanjointia Joensuussa

Changemakerin kesäkiertue rantautui toukokuun toisena viikonloppuna Joensuun Mahdollisuuksien torille. Osana Veroparatisimatkat-kampanjaa Changemaker on haastanut kolme suuryritystä julkaisemaan maakohtaiset talousraporttinsa. Toiminnan ja veronmaksun avoimuudella ja läpinäkyvyydellä varmistetaan, että yritystoimintaa verotetaan oikeassa paikassa. Toiveena on, että kampanjan kohteena olevat yritykset alkaisivat toimia avoimesti näyttäen samalla esimerkkiä muille yrityksille.

Kampanjan kohteena on kolme kansainvälisesti toimivaa suomalaista suuryritystä: Stora Enso, UPM-Kymmene ja KONE. Kampanjassa yrityksiä lähestytään kannustavassa hengessä olemaan edelläkävijöitä. Positiivinen tulokulma sai positiivista palautetta Joensuun torilla kampanjaan tutustuneilta. Yritysten toivottiin muuttavan toimintaansa vastuulliseen suuntaan kokonaisvaltaisesti, ja verovälttelyn kohdalla yritysten toiminnan painoarvon koettiin olevan merkittävä. Veroparatiisimatkat-kampanja sai ylipäätään tapahtumassa hyvää palautetta. Changemakerin pöydällä postikortin kävi sujauttamassa yritysten postilaatikkoon yli 80 ihmistä. Kaikkiaan Changemakerin postikorttikampanjassa on kerätty kortteja muutaman viikon aikana yli 700.

Monet tutustuivat Changemakerin veroparatiisikampanjan ohella Joensuun Mahdollisuuksien torilla myös globaalin nuorisotyöttömyyden ongelmiin hauskan työnhakusimulaation kautta, ja esillä olivat myös esimerkiksi rasisminvastainen työ ja ihmisoikeustoiminta. Tapahtuma pidettiin tänä vuonna Joensuun Taitokorttelin sisäpihalla vanhojen puutalojen ympäröiminä. Ihmiset lähtivät liikkeelle erityisesti iltapäivällä, kun sää muuttui aurinkoiseksi. Joensuun Mahdollisuuksien torin järjestelyt olivat onnistuneita ja sää oli suosiollinen, ja tapahtumassa oli noin 3000 kävijää.

Seuraavaksi postikortteja yrityksille voi kirjoittaa Helsingin Maailma kylässä -festivaalille 24.–25.5 ja Tampereen Mahdollisuuksien torilla 29.5. Tapahtumat ovat osa Changemakerin kesäkiertuetta, jonka aikana nuorisoverkosto jalkautuu kymmeniin tapahtumiin ympäri Suomea.