Toimiva paikka jokaiselle

Globalistin lehtityöpaja keväällä 2014

Kirpeän kirkkaat auringonsäteet. Aution toimistotalon kokoushuone, jossa toistakymmentä nuorta naista nostaa muistiinpanovälineet pöydälle ja hymyilee ujosti vierustoverilleen. Ohjaajan nopeasti tempoileva puhe ja ohjeet, joiden aikana yhden jos toisen kasvoille hiipii huvittunut epäusko.

Globalisti, Changemaker-lehti, on järjestänyt kaikille avoimen lehtityöpajan, joka on koonnut yhteen toimitustyön harjoittelusta kiinnostuneita aina Turusta Joensuuhun ja Helsingistä Tornioon. Yhdessä tunnissa toisilleen ventovieraista hioutuu neljän hengen minitoimituksia, jotka loihtivat toinen toistaan upeampia, luovempia ja informatiivisempia etusivuja kuvitteellisiin lehtiin.

Tunti tiivistä yhteistyötä tuo takaisin kokoushuoneeseen hilpeän ja pulisevan joukon. Mitä tapahtui? Changemaker-toiminnalle tyypillinen innostus, kun yhteiset kiinnostuksen kohteet on löydetty, tutustuttu uusiin, inspiroiviin ihmisiin ja opittu yhdessä jotain konkreettista, jolla muuttaa maailmaa. Sitä Changemaker on parhaimmillaan: jokaiselle oma tapa toimia paremman maailman puolesta.

Jos toiminta ei ole vielä tuttua, jo tämän kevään aikana voi lähteä mukaan. Verkoston viikonloppuleiri, Changemaker-viikonloppu, järjestetään Oulussa kolmen viikon kuluttua (11.-13.4.), minkä jälkeen kootaan toimituskunta suunnittelemaan ja toteuttamaan seuraavaa Globalisti-lehteä. Rauha-, velka- ja ympäristöryhmät kokoontuvat kevään mittaan kuten paikallisryhmätkin. Changemakerissä jokaiselle löytyy oma paikka.

Kirjoittaja on Globalistin toimitussihteeri, joka on toiminut aikaisemmin tiimissä neljän vuoden ajan ja osallistuu myös Helsingin paikallisryhmän toimintaan.