Onnea Kirkon Ulkomaanavulle!

Kirkon Ulkomaanapu juhli syntymäpäiviään viikko sitten. Pyöreät 60 vuotta tuli täyteen. Changemaker oli mukana juhlassa, jossa muisteltiin menneitä, kuultiin kansainvälisten vieraiden terveisiä viidestä eri maasta, nautittiin musiikista, laulettiin, ja tietenkin, kuunneltiin puheita.

Changemakerin onnittelu-puheenvuoron piti yksi verkoston pioneereista, Antti Siukonen. Paljon kehuja saanut puhe oli 100-prosenttisesti täynnä asiaa, täyttä changemakeria. Antti puhui maailmasta, jossa elämämme, maailmasta, jossa on helpompi sulkea silmänsä kuin avata niitä. Maailmasta, jossa muutosta ja muutoksentekijöitä tarvitaan: ”Olisi naiivia kuvitella, ettemme kykenisi muutokseen, ettei meillä olisi aikaa ja resursseja, ettemme voisi muuttaa maailmaa. Jos me emme muuta maailmaa tietoisesti, hyväksymme hiljaisesti sen muuttumisen huonompaan. Koko maailmaa ei muuteta kerralla, mutta globaali oikeudenmukaisuus rakentuu yksittäisistä teoista, yksinkertaisista periaatteista, sinun ja minun ja kaukaisten lähimmäisiemme varaan.”

Kirkon Ulkomaanapu sai kiitosta rohkeudestaan antaa tukensa Changemakerille, jolle on nyt kertynyt ikää kolme vuotta. Luottamus nuorten ja nuorten aikuisten vastuuseen ja haluun muuttaa maailmaa on auttanut verkoston kasvuun.