Journalismikoulutus @CM-ilta

Kirkon Ulkomaanavun nuorten vaikuttamisverkosto Changemaker julkaisee kahdesti vuodessa Globalisti-lehteä. Journalismikoulutus on suunnattu lehden nykyisille ja tuleville tekijöille sekä aiheesta muuten kiinnostuneille Changemakerin jäsenille. Koulutuksessa selviää, miten aikakauslehden rakenne ja rytmi muodostuvat, kuinka keksitään vetävä otsikko ja miten lehti houkuttelee lukijan mukaan maailmaansa. Lisäksi teemme harjoituksen juuri Globalistin tarkoitukseen: mietimme, keitä olisivat lehden mallilukijat tai kohderyhmät.

Freelancetoimittaja-tietokirjailija Kristiina Markkanen on KUA:n Tekoja-lehden toimituspäällikkö kevään 2019. Kristiinalla on kokemusta toimittajan ja toimitussihteerin, tv-toimittajan ja tuottajan töistä Hesarissa, Me Naisissa, TV-uutisissa, Saksan ARD yleisradioyhtiössä. Kehitysmaakokemusta on muun muassa Suomen pakolaisavun tiedottajan hommista Ugandassa. Kristiinalla on Master of Arts -tutkinto siirtolaistutkimuksesta. Lisäksi hän on opiskellut journalismia Tampereella ja Berliinissä ja humanitaarisen työn viestintää Genevessä. Hän julkaisi juuri kirjan valokuvaaja Caj Bremeristä.

Koulutus on suunnattu erityisesti tammikuussa Globalistin lehtityökoulutukseen osallistuneille sekä ensi syksyn Globalistin tekemisestä kiinnostuneille. Kurssille otetaan  max. 15 henkeä. Ilmoittaudu siis pian täällä !

Koulutus on Changemakerin jäsenille täysin ilmainen ja heille korvataan myös matkakulut juna- tai bussilippuja vastaan. Jäseneksi liittyminen on ilmaista!