Globalistin uusin numero on julkaistu

Globalistilehtiä rivissä pöydällä

Globalistin numero 1/2022 ilmestynyt! Lehden teemana on oikeusvaltio.

Oikeusvaltiossa kaikki julkinen valta toimii lainsäädännön asettamissa rajoissa, kunnioittaa demokratiaa ja perusoikeuksia sekä on riippumattomien ja puolueettomien tuomioistuinten valvonnassa. Demokratia ja perusoikeudet eivät kuitenkaan ole itsestäänselvyyksiä, vaan vaativat puolustajia tänäkin päivänä.

Sini Al-Fradawin ja hanna Walschin artikkelissa pohditaan, miten päähuivien kiellot sopivat yhteen eurooppalaisen oikeusvaltioperiaatteen kanssa? Sanna Lindgrenin ja Laura Del Castillo Muneran artikkelissa taas syvennytään siihen, miksi Kolumbian nuoriso on lähtenyt kaduille vaatimaan muutosta?

Nämä ja monet muut jutut ovat nyt luettavissa uusimmassa Globalisti-lehdessä. Lehti lähetetään kesän aikana kaikille Changemakerin jäsenille ja lehteä voi myös tilata esimerkiksi kouluun tai seurakuntaan Changemakerin materiaalitilauslomakkeen, tai SubjectAid-palvelun kautta. (linkki aukeaa uuteen välilehteen)

Lehden nettiversiota pääset lukemaan issuu-palvelusta. (linkki aukeaa uuteen välilehteen)

Globalisti on Changemakerin vapaaehtoisten tuottama lehti, jonka tavoite on lisätä tietoa kehityskysymyksistä ja innostaa nuoria toimimaan oikeudenmukaisemman maailman puolesta.