Uutisia Changemaker paikallisryhmistä

Helmikuu oli paikallisryhmien syntymisen kannalta hyvin tuottoisa kuukausi.
Changemaker  sai listaansa jälleen kolme uutta paikallisryhmää. Pohjanmaan
Changemaker kasvoi jälleen, ja myös Uusimaa sai uuden ryhmän Vihtiin. Ilahduttavaa on ollut nähdä nuoret itsensä aktiivisina uusien ryhmien synnyssä.

Myös tiimin jäsenvastaava on ehtinyt paikkaan jos toiseenkin. Helmikuun alkupuolella vierailin Elina Törrösen kanssa Kirkkonummen paikallisryhmässä. Yhteinen ilta kirkkonummelaisten kanssa sujui mukavasti maailmantuskaa potiessa, mutta myös innokkaassa keskutelussa vaikuttamisen keinoista. Me Elinan kanssa toimme tietoa verkoston tämänhetkisistä kuvioista, mutta iloksemme saimme myös kuulla, miten Changemaker vaikuttaa Kirkkonummella. Toiminnan idea näytettiin oivalletun, sillä ryhmä oli toteuttanut tempauksia tärkeistä aiheista, luovalla tavalla, hyvällä sykkeellä ja yhdessä toimien. Toinen helmikuinen vierailuni suuntautui Vihtiin, Changemakerin uusimpaan paikallisryhmään. Vihdin nuoret saivat vanhan rinnan röyhistymään ylpeydestä. Paikallisryhmän muodostaa kolme 15- vuotiasta nuorta, jotka ovat itse, täysin omasta aloitteestaan ottaneet minuun yhteyttä ja halunneet perustaa ryhmän. Vihtiläisten sävelet olivat hyvinkin selvät: ympäristöasiat kuohuttivat mieltä, ja ideoitakin paikallisesta vaikuttamisesta oli. Yhdessä pohdimme tarkemmin, kuinka Changemaker voisi toimia Vihdissä, ja millaisia teemoja tänä vuonna halutaa pitää esillä. Changemaker Vihti on juuri sitä, mistä Changemakerissa on kysymys: nuorten tahdosta ja voimasta ottaa tulevaisuus omiin käsiinsä.

Seuraavaksi reissaavan tiimiläisen katse suuntautuu Pohjanmaalle, jossa Changemaker todellakin tuntuu leviävän kulovalkean tavoin. Haasteita paikallisryhmäsaralla tosin näiden iloisten uutisten ohella riittää myös. Muutama ryhmä on hiukan heikomassa tilassa, ja tulevaisuuden selvä haaste laajenemisen lisäksi on myös toiminnan ylläpitäminen siellä, mihin sitä on jo kerran syntyntyt. Kaikessa tässä markkinoinnissa, laajentumisessa, voimaantumisessa ja mainostamisessa allekirjoittanut haluaisi pitää yhden ajatuksen kirkkaana mielessä: Changemaker ei kuitenkaan lopulta ole olemassa itseään varten, vain tarjotakseen toimintaa nuorille ja laajentuakseen. Changemaker on, jotta maailma muuttuisi. Mitä useampi nuori aikuinen ja nuori tämän ymmärtävät, niin mahdollisuutemme tehdä maailmasta parempi kasvavat. Silloin tietenkin myös Changemaker kasvaa, mutta se pysykyyn sivutuotteena. Helmikuu on opettanut: Toivoa on.

Tiina Keinänen, tiimin jäsenvastaava