Tiimin täydennyshaku sekä haku Globalistin toimitussihteeriksi auki 20.11. asti.

Kuvassa Changemakereitä kukkulalla Changemaker-banderolli ja syrjinnästä vapaa alue -kyltti kädessään.

Changemakerin jäsenkokouksessa 8.10.2022 tiimiin valittiin puheenjohtaja, varapuheenjohtaja sekä neljä muuta jäsentä. Tiimin vahvistamiseksi jäsenkokous päätti kuitenkin jatkaa tiimihakua täydennyshaulla 20.11. asti. Jos siis et jostain syystä ehtinyt hakea tiimin ennen jäsenkokousta, nyt on mahdollisuutesi!

Tiimiläisenä pääset kehittämään verkostoa ja oppimaan uutta vaikuttamis- ja järjestötoiminnasta yhdessä tekemällä. Lisäksi pääset tutustumaan uusiin kiinnostaviin ihmisiin. Tiimissä on monia vastuualueita, kuten vaikuttamis-, tapahtuma- sekä paikallistoiminta, ja tehtäviä voidaan myös muokata hakijoiden kiinnostuksen kohteiden mukaan. Hae nyt Changemakerin tiimiin, tiedossa on huikea vuosi yhdessä tekemistä!

Mitä tiimi tekee?

Tiimi on Changemakerin toimintaa ohjaava ja tukeva toimikunta. Tiimiin kuuluvat puheenjohtaja, varapuheenjohtaja sekä 4-7 muuta varsinaista jäsentä. Tiimin tehtävinä ovat muun muassa verkoston toiminnan suunnittelu ja kehittäminen, jäsenten ja paikallistoiminnan tukeminen sekä valtakunnallisten tapahtumien organisointi. Tiimi pitää yhdessä verkoston työntekijöiden kanssa huolta siitä, että verkoston jäsenkokousten päätökset toteutetaan ja niitä seurataan. Tiimin toimikausi on yksi kalenterivuosi, eli tässä tapauksessa 1.1.-31.12.2023. Tiimi kokoontuu noin kolmen viikon välein, kesällä harvemmin. Tiimin kokouksia järjestetään etäyhteyksien välityksellä, Helsingissä ja mahdollisuuksien mukaan ympäri Suomea. Kokouksiin on aina mahdollista osallistua etänä.

Tiimiin voit hakea lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen osoitteeseen helmi.saksholm@kua.fi 20.11. mennessä.
Lisätietoja ja esimerkkejä tiimiläisten tehtävistä löydät alkuperäisestä hakuilmoituksesta. (linkki aukeaa uuteen välilehteen)

Kerro hakemuksessa nimesi ja ikäsi, asuinpaikkakuntasi ja puhelinnumerosi. Kerro myös millaista kokemusta sinulla on Changemakerin toiminnasta sekä mikä tai mitkä tiimin tehtävistä sinua kiinnostavat ja miksi olisit niihin sopiva. Jos haet useampaan tehtävään, ilmaise, mikä niistä kiinnostaa sinua eniten.

Tiimiin valittavien tulee olla Changemakerin jäseniä, muita meriittejä ei edellytetä. Aktiivinen toiminta verkostossa katsotaan eduksi, mutta se ei ole ehdoton vaatimus. Tiimin valinnassa pyritään ottamaan huomioon valtakunnallisen verkoston alueellinen tasa-arvoisuus. Jäseneksi voi liittyä nettisivuilla. (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

Lisätietoja tiimihausta voi kysyä helmi.saksholm@kua.fi. Tarkempaa tietoa tiimin roolista verkostossa löytyy myös Changemakerin säännöistä. (linkki aukeaa uuteen välilehteen) Tiimin jäsenet vastaavat mielellään kysymyksistä omiin tehtäviinsä liittyen, yhteystiedot löydät nettisivuilta. (linkki aukeaa uuteen välilehteen)

Iida pitää kädessään Globalisti-lehteä ja näyttää sitä kameralle

Globalisti hakee toimitussihteeriä vuodelle 2023

Changemakerin jäsenlehti hakee toimitussihteeriä vuodelle. Toimitussihteerin työparina toimii vuoden aikana Globalistin päätoimittaja Terhi raikas.

Globalisti-lehden tavoite on lisätä tietoa kehityskysymyksistä ja innostaa nuoria toimimaan oikeudenmukaisemman maailman puolesta. Lehteä tehdään vapaaehtoisen toimituskunnan voimin. Kullekin lehdelle kootaan oma toimituskunta, joka suunnittelee lehden sisällön ja toteutuksen. Toimituskunta kokoontuu säännöllisesti ja tekee yhteistyöllä monipuolisen julkaisun.

Toimitussihteerin tehtävä on avustaa päätoimittajaa tehtävässään ja vastata osaltaan lehden aineiston hallinnasta. Häneltä odotetaan hyvää suomen kielen taitoa, kykyä oikolukea ja toimittaa tekstejä sekä ohjata myös toimituskuntaa näissä tehtävissä. Aiempi kokemus lehtityöstä on eduksi, mutta ei välttämätöntä. Päätoimittaja ja toimitussihteeri tekevät työtä työparina.

Päätoimittajan ja toimitussihteerin toimikausi on 1.1.–31.12.2023. Kevätkaudella tehdään lehti, joka ilmestyy kesäksi numerolla 2/2023 ja syyskaudella tehtävä lehti 1/2024 ilmestyy vuodenvaihteessa. Tehtäviin perehdyttäminen tapahtuu nykyisen päätoimittajan ja toimitussihteerin toimesta vuoden 2022 lopulla.

Päätoimittajalle ja toimitussihteerille maksetaan lehtikohtainen 200 euron palkkio, 100 euroa per henkilö.

Vapaamuotoiset hakemukset tehtäviin lähetetään Changemaker-koordinaattori Matiakselle osoitteeseen matias.uusisilta@kua.fi 20.11.2022 mennessä. Kerro hakemuksessa nimesi ja ikäsi, asuinpaikkakuntasi ja puhelinnumerosi. Kerro myös haetko päätoimittajan vai toimitussihteerin paikkaa, millaista kokemusta sinulla lehtityöstä sekä miksi olisit sopiva hakemaasi tehtävään.