Kaapparit kuriin! -kampanjan kuulumisia ja tietoa tulevasta

kampanjointia kesäkiertueella 2013Kaappari kuriin! -kampanjan upeasti sujunut tapahtumakiertue on päättynyt ja on aika suunnata katsetta tulevaan.

Kesän aikana käytiin yhteensä 17 tapahtumassa 14 paikkakunnalla. Tapahtumissa oltiin joko omalla teltalla, pöytäpaikalla tai jalkaisin. Tapahtumissa käytiin laajoja keskusteluja globaalista oikeudenmukaisuudesta, ihmisoikeuksista ja kehitysmaiden tilanteesta. Kaapparit kuriin! -kampanjan teema herätti ihmisissä huolta ja halua vaikuttaa. Kampanjavetoomukseen kertyi tapahtumista myös huima määrä nimiä ja allekirjoitusten määrä hipookin jo 3000!

Kampanjaryhmä aloitti syykauden vierailulla ulkoasianministeriössä. Changemakerin edustajat tapasivat kehitysministeri Heidi Hautalan sekä kaksi muuta ulkoasianministeriön virkamiestä. Tapaamisessa keskusteltiin muun muassa valtion mahdollisuuksista vaikuttaa yrityksiin omistajaohjauksen kautta sekä maakaappaus- ja maaoikeuskysymyksistä ja suomalaisten yritysten roolista. Tapaaminen oli erittäin innostava ja antoi ideoita myös tulevaan kampanjointiin.

Koulutusta kampanjateemasta on tiedossa Changemaker-viikonlopussa 4.-6.10. sekä useissa paikallisissa Changemaker-illoissa. Kampanjatempauksia järjestetään syksyn aikana ainakin 6.10. Tampereella ja 16.11. Helsingissä, jolloin vietetään kampanjan päätöstapahtumaa. Viikolla 45 eli 4.-10.11. vietetään kampanjaviikkoa, jolloin paikallisryhmien omat tempaukset jalkauttavat Kaapparit kuriin! kaduille ja toreille eri puolilla Suomea.