Terveiset Changemaker-viikonlopusta

Changemaker-viikonlopun osallistujat seisovat leirikeskuksen edessä ja heiluttavat kameralle

Changemaker-viikonloppua vietettiin Enä-Sepän leirikeskuksessa Vihdissä.

Changemakerin kampanja 2020 etenee

Koulutusviikonlopussa kohdattiin pieniä vastoinkäymisiä peruuntuneiden koulutusten osalta. Sairastapauksista huolimatta kokonaisuus pysyi eheänä ja osallistujilta tullut palaute oli todella positiivista. Lauantaiaamun toinen koulutus oli Ihmisoikeusliiton kampanjakoordinaattori Emilia Lounelan pitämä esittely ja työskentely heidän Päätepysäkki häirinnälle -kampanjan pohjalta. Ihmisoikeusliiton kampanja antoi hyviä ideoita Changemakerin omalle vihapuheen vastaiselle kampanjalle. Koulutuksen jälkeen jakauduttiin kahteen ryhmään kiinnostuksen mukaan. Ensimmäisessä ideoitiin Globalistin tulevia aiheita ja toisessa työpajassa keskityttiin suunnittelemaan verkoston tulevaa kampanjaa. Kampanjaa ideoidaan tämän syksyn aikana ja tammikuussa. Laita viestiä (jonas.bistrom@kua.fi), jos haluat kuulla lisää ja päästä mukaan ideoimaan kampanjan suuntaa.

Terveisiä Norjasta ja Naisten pankista

Lauantaina iltapäivällä Norjan Changemakerin edustaja Daniella Visekruna esitteli heidän kampanjoitaan ja työtään Norjan Changemakerissa. Daniella avasi myös laajemmin taustoja heidän nykyisestä kampanjastaan, joka käsittelee ilmastopakolaisuutta. Norjalaiset changemakerit vaikuttavat raikkailla ja näkyvillä tempauksilla päättäjille sekä laajalle yleisölle. Heitä voi seurata esimerkiksi instagramissa @changemakernor.

Naisten pankin toiminnasta viikonlopussa oli kouluttamassa Iida Markkanen. Koulutuksessa käytiin läpi, miksi Naisten pankki on olemassa, miksi juuri naisia halutaan tukea köyhissä konteksteissa ja kuinka apu menee perille. Iida esitteli myös Naisten pankin työn tuloksia ja kuinka maailma muuttuu oikeudenmukaisemmaksi nainen kerrallaan.

Sääntömuutos jäsenkokouksessa

Lauantaina koulutusten jälkeen pidettiin verkoston virallinen jäsenkokous. Jäsenkokouksessa käytiin läpi ja hyväksyttiin toimintasuunnitelma tulevalle vuodelle sekä saatiin tiimin toimesta katsaus verkoston ajankohtaisiin kuulumisiin. Jäsenkokouksessa myös keskusteltiin ja äänestettiin Changemakerin virallisia sääntöjä koskevasta muutoksesta. Sääntömuutos koski Globalistin päätoimittajan ja toimitussihteerin palkkioita, muutos näkyy lisäyksenä 2 I) Globalisti. Jäsenkokouksessa valittiin myös verkostolle uusi tiimi, joka aloittaa työskentelyn vuoden vaihteessa. Tiimiin valitut löydät täältä.

Seuraava Changemaker-viikonloppu järjestetään 3.-5.4. Jaakkima opistolla Ruokolahdella.