Kesäkiertue on täydessä vauhdissa

Terveisiä Changemakerin kesäkiertueelta! Takanapäin on kymmenkunta mahtavaa tapahtumaa, joissa on tavattu ja keskusteltu satojen ihmisten kanssa. Kampanjavetoomukseen on tähän mennessä kerätty yli 1800 nimeä. Vetoomuksen jo allekirjoittaneet ovat Changemakerin kanssa samaa mieltä – maakaapparit on laitettava kuriin!

Kesän aikana Changemaker on osallistunut Joensuun (18.5.), Kuopion (25.5.), Oulun (25.5.) ja Tampereen (25.5.) Mahdollisuuksien toreille. Toreilla kampanjavetoomuksen on allekirjoittanut yhteensä 266 henkilöä. Changemaker osallistui Helsingin Maailma Kylässä festivaalille (25.–26.5.) ensimmäistä kertaa omalla teltalla. Teltalla kävi yleisöä tasaiseen tahtiin ja vetoomukseen nimensä laittoi 540 tapahtumakävijää. Tapahtuman yhteydessä pidettiin myös kolme tietoiskua, jossa kerroimme Kaapparit kuriin! -kampanjasta ja osallistumismahdollisuuksista.

Changemakerin kesäkiertue suuntasi 15.6. Tuusulan Kellokoskelle Ilofestivalille. Idyllisessä maalaismaisemassa järjestetty rauhantapahtuma keräsi yleisöä kiitettävästi. Musiikkiesityksiä festarikansalle tarjosi kotimaiset esiintyjäkonkarit ja nousevat tähdet. Ohjelmassa oli myös akrobatiaa, teatteria ja tanssia. Vapaaehtoisvoimin järjestetyn festivaalin tuotot ohjattiin maailman vanhimmalle rauhanjärjestölle, International Peace Bureaulle. Iloista tunnelmaa riitti myös Changemakerin teltalla! Teltalle houkuteltiin päivän aikana sata allekirjoittajaa Kaapparit kuriin! -vetoomukseen. Kampanjoinnin ohella päivystäjät pääsivät nauttimaan myös ohjelmanumeroista ja festivaalialueen ruokatarjonnasta. Tapahtumassa riitti hyvää fiilistä koko päivälle.

Seuraavana kiertuevuorossa oli Helsingissä järjestetty Pax-festivaali (29.6.). Rauhantapahtuma keräsi Alppipuistoon tapahtumakävijöiden lisäksi kansalaisjärjestöjä ja ruokakojuja. Tapahtuman alkuun näytti, että uhkaavat tummat pilvet ovat jättäneet festariväen koteihinsa. Päivän aikana puiston nurmikolle kerääntyi kuitenkin mukava joukko osallistujia piknikvilteilleen ja alkuillasta pilvetkin väistyivät auringon tieltä. Changemakerin pisteellä esiteltiin maailmanmuuttajien toimintaa ja Kaapparit kuriin! -kampanjaa. Päivän saldoksi kertyi 147 nimeä ja muutama uusi jäsen – ei hullummin kahden hengen kampanjatiimiltä! Päivän aikana mainostettiin myös tulevan syksyn koulutusviikonloppua. Toivottavasti tapaamme viikonlopusta kiinnostuneet Sastamalassa 4.–6.10.

Kesäkiertueen huikein tulos saavutettiin heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Herättäjäjuhlilla Haapajärvellä (5.–7.7.). Changemakerin teltalla kampanjoitiin aktiivisesti ja vetoomukseen kerättiin 547 nimeä. Viikonlopun aikana käytiin tiukkojakin keskusteluja hyvässä hengessä. Lämmin sää helli näytteilleasettajia ja yleisöä. Menestyksekkäästä viikonlopusta on hyvä jatkaa eteenpäin seuraaviin tapahtumiin.
Kesäkiertueelle on osallistunut toistakymmentä vapaaehtoista. Kiitos kaikille tapahtumissa päivystäneille! Hyvällä porukalla ja hyvän asian puolesta jaksaa välillä painaa pitempääkin päivää. Tulevina viikkoina ja kuukausina kesäkiertue jalkautuu vielä moneen kaupunkiin ja tapahtumaan. Tule mukaan Changemakerin pisteille tapaamaan muita maailmanmuuttajia, kampanjoimaan ja muuttamaan maailmaa! Lisätiedot ja ilmoittautumiset: eva.hamalainen@kirkonulkomaanapu.fi. Kesäkiertueen aikataulu on:

– Kuutio Kaupunkifestivaali, Kerava 19.7.2013
– Kampanjaisku Turussa 24.7.2013
– Faces Festival, Raasepori 2.-4.8.2013
– Mahdollisuuksien tori, Hämeenlinna 10.8.2013
– Rauhan Helmiä -konsertti, Jyväskylä 17.8.2013
– Mahdollisuuksien tori, Kouvola 31.8.2013
– Mahdollisuuksien tori, Rovaniemi 6.9.2013

Kesäterveisin
Eva
Kesäkiertueharjoittelija