Mitä minä voin tehdä?

Changemaker on vapaaehtoisuuteen perustuva toimintaverkosto, jonka toimintaan mahtuu mukaan monenlaista tyyppiä ja osaajaa. Sen lisäksi, että voit osallistua paikallisryhmien säännöllisiin aktiviteetteihin, tarvitsemme tekijää monenlaisiin muihin, koko verkostoa tukeviin taustatöihin.

Vuosikokous

Verkoston tärkein päättävä elin on nimeltään Vuosikokous. Seuraavan kerran se kokoontuu 20.8 Turun Kunstenniemen leirikeskuksessa. Ole aktiivinen ja tule mukaan vuosikokoukseen – pääset päättämään verkoston tulevista suunnitelmista ja tutustumaan muihin Changemakereihin. Keskustelualoitteet vuosikokouksen asialistaan on toivottavaa jättää heinäkuun puoleenväliin mennessä verkoston koordinaattorille.

Tiimi

Tiimi on Changemakerin luottamuselin, jossa toimii aktiivisia vapaaehtoisia. Tiimi kokoontuu vähintään kerran kuukaudessa suunnittelemaan ja valmistelemaan verkoston valtakunnallista toimintaa yhdessä verkoston ainoan työntekijän, Changemaker-koordinaattorin kanssa. Tiimi huolehtii siitä, että verkoston tärkeimmän päättävän elimen, Vuosikokouksen, päätökset toteutuvat. Tiimin jäsenet valitaan vuodeksi kerrallaan, seuraavan kerran elokuun vuosikokouksessa. Tiimiin hakeutumisesta voit kysyä lisää koordinaattorilta. Vuoden 2007 Tiimiin haetaan juhannukseen 2006 mennessä. Tiimin vastuualueita ovat koulutus, viestintä, kampanjat, seurakuntayhteydet ja jäsenvastaava.

Työryhmät

Changemakerissa toimii erilaisia määräaikaisia toimintaa valmistelevia työryhmiä, joihin voit osallistua. Tällaisia ovat tulevan koulutusviikonlopun suunnittelutyöryhmä ja kampanjaryhmä. Työryhmiin ja Tiimiin osallistujille pyritään takaamaan mahdollisuus esim.matkakulukorvauksiin, jotta osallistuminen eri paikkakunnilta ei muodostuisi esteeksi.

Muita tehtäviä

Tämän lisäksi verkostossa on monenlaisia lyhytaikaisiakin tehtäviä, joihin voit tulla mukaan. Tällaisia ovat esimerkiksi:

-erilaisten artikkeleiden ja taustaselvitysten kirjoittaminen kampanjoita varten
-kampanjoihin liittyvät askartelu- ja taidetyöt
-draamatyöskentelyn ohjaaminen vapaaehtoisille
-käännöstehtävät, esim. Norjan Changemakerin yhteistyöhön liittyen norja-suomi-norja käännökset
-esitteiden, Power point-esitysten ym. suunnittelu ja taitto
– näiden verkkosivujen kehittäminen
-erilaisten tapahtumien, kuten keskustelutilaisuuksien suunnittelu ja järjestäminen
-esiintyjänä, juontajana, keskustelijana, muusikkona toimiminen Changemakerin tempauksissa, kampanjoissa tai koulutusviikonlopussa
-valokuvaaminen

Kysy lisää vapaaehtoistyöstä lähimmän paikallisryhmän yhteyshenkilöltä tai valtakunnallisen Changemakerin toimistosta koordinaattorilta: kaarina.maatta@changemaker.fi

Uusimmat tiedot verkoston aktiviteeteista saat tietenkin sähköpostilistoilta!