Changemaker-viikonloppu kokosi maailmanmuutajat Pellinkiin

Järjestyksessään seitsemäs Changemaker-viikonloppu järjestettiin Pellingin saaressa Porvoon edustalla viime viikonloppuna. Paikalla oli ennätysmäärä innokkaita maailmanmuuttajia oppimassa uutta, suunnittelemassa kampanjoita ja viettämässä aikaa samanhenkisessä seurassa.

Yhteisvastuutoimistolta meitä oli kouluttamassa Minna Mannert, jonka pitämässä sessiossa pohdimme suvaitsevaisuutta, erilaisuuden hyväksymistä ja suomalaisen yhteiskunnan asennetta maahanmuuttajiin. Jussi Ojala Kirkon Ulkomaanavusta koulutti leiriläisiä Sudanin konflikteihin liittyen. Luento avasi afrikkalaisten konfliktien monimutkaisuutta uudella tavalla. Esityksen lopuksi pääsimme myös väittelemään rauhantyöhön liittyvistä haasteista. Lisäksi viikonloppulaisia koulutti Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen. Hänen esityksensä keskittyi Somalian ja Kongon tilanteisiin. Esitys herätti monenlaisia tunteita. Päälimmäiseksi jäi kuitenkin toivo, sillä tilanteet eivät ole mahdottomia vaan niihin voidaan vaikuttaa.

Viikonlopussa keskityttiin myös kampanjoinnin suunnitteluun. Sekä ilmasto- että rauharyhmä etenivät harppauksin omilla alueillaan. Ilmastoryhmä viimeisteli joulutempauksen suunnitelmat. Rauharyhmä päätti, että ensi vuonna Changemakerin pääkampanja tulee keskittymään Kongon konfliktin ja pienelektroniikka teollisuuden kytköksiin. Aiemmasta poiketen ensi vuonna aiotaan siis keskittyä vaikuttamaan yrityksiin eikä niinkään valtionjohtoon. Verkostolle on siis luvassa uusia, mielenkiintoisia haasteita!

Viikonlopussa parasta oli hieno henki uusien ja vanhojen, eri puolelta Suomea tulevien changemakerien kesken! Suurkiitos kaikille mukana olleilla!

Jos tällä kertaa et päässyt mukaan, älä huoli. Seuraava viikonloppu järjestetään keväällä Itä-Suomessa. Toivottavasti näemme siellä!