Nuorisokeskus Anjalaan saapunut Changemaker-viikonloppu keräsi ennätysmäärän osallistujia

Yhteiskuva Changemaker-viikonlopusta. Nuoret seisovat Nuorisokeskus Anjalan edessä ja pitävät kädessään Changemaker-lakanaa.

Changemaker-viikonloppua vietettiin keväisen kauniissa Nuorisokeskus Anjalassa. Mukana oli Changemakereita ympäri Suomea ja jopa ulkomaalaisia vieraita ruotsalaisesta Ageravolontär -verkostosta ja saksalaisesta Brot Für die Welt Jugendista. Osallistujia viikonlopussa oli lopulta peräti 28, mikä hipoo jo kaikkien aikojen ennätystä.

Viikonlopun työpajoissa opittiin mm. EU-vaikuttamisesta ja pakolaisten oikeuksista. Changemakerin entinen puheenjohtaja Ronja Karkinen koulutti EU:n rakenteista, päätöksenteosta ja EU:ssa vaikuttamisesta. Syventävässä koulutuksessa Amnesty Internationalin Brysselin toimiston Olivia Sundberg taas johdatti EU:n pakolaispolitiikkaan ja siihen liittyviin ongelmiin.

Brot für die Welt Jugendin edustaja Leonie esitelmöi verkoston toiminnasta.

Leonie Vieler matkusti viikonloppuun junalla ja laivalla. Sunnuntaina Leonie piti työpajan, jossa hän kertoi Brot für die Welt Jugendin toiminnasta ja johdatteli osallistujia miettimään Euroopan maiden suhtautumista pakolaisiin.

Lauantai-iltapäivänä viikonloppuun saatiin vieraaksi Kirkon Ulkomaanavun Art Director Nici Lönnberg, jonka kanssa päästiin tekemään käytännön harjoitteita someviestinnästä ja miettimään Changemakerin brändi-ilmettä. Illalla viikonlopun vieraat Saksasta ja Ruotsista pitivät työpajan, jossa perehdyttiin pakolaiskeskusteluun Euroopassa. Lisäksi saimme tietenkin kuulla sisarverkostojen työstä ja teemoista.

Vapaa-ajalla oli mahdollisuus pelata lautapelejä ja viettää aikaa Nuorisokeskus Anjalan kauniissa pihapiirissä. Lisäksi ehdittiin tehdä myös nopea pyrähdys läheiselle Känkkärän luontopolulle.

Sunnuntaina osallistujat pääsivät tuottamaan sisältöä Changemakerin vaikuttamiseen ja pian alkavaan Välittäkö Suomi? -kampanjaan. Aamupäivän aikana tehtiin mm. TikTok-videota, podcastia sekä Instagram-postauksia.

Nuorisokeskus Anjala tarjosi viikonlopulle erinomaiset puitteet ja erityisesti positiivista palautetta tuli maukkaasta vegaanisesta ruoasta. Seuraava Changemaker-viikonloppu järjestetään 11.-13. lokakuuta 2024 Ahonniemen leirikeskuksessa Peräseinäjoella. Laita viikonloppu kalenteriisi jo nyt!