Toiminnantäyteinen Changemaker-viikonloppu Seinäjoella

Tänä keväänä Changemaker-viikonloppua vietettiin 7.-9.4. Seinäjoella Lankarin leirikeskuksessa. Puitteet olivat hienot ja leirikeskuksen emäntien laittaman vegaaninen ruoka erittäin maukasta. Viikonlopun osanottajista valtaosa oli uusia kasvoja, ja vaikuttaakin siltä, että Changemaker-viikonloput ovat monelle oivallinen paikka tulla ensimmäistä kertaa mukaan Changemakerin toimintaan ja tutustumaan muihin maailmanmuuttajiin. Perjantai-ilta vierähtikin pääasiassa tutustumisen merkeissä, mutta myös painavan asian äärelle päästiin Omin sanoin-videonäytöksen ja sen herättämän keskustelun myötä.

Jordaniassa vieraillut Henna Salo kertoi pakolaisleirien tilanteesta.

Lauantaina saimme vieraaksemme turvapaikanhakijoita, jotka kertoivat omista kokemuksistaan ja turvapaikkaprosessistaan.

Lauantai oli touhuntäyteinen päivä. Heti aamiaisen jälkeen perehdyimme Seinäjoen seurakuntapastori Henna Salon johdolla Jordanian pakolaisleirien tilanteeseen. Saimme vieraaksemme myös turvapaikanhakijoita, ja he kertoivat omista taustoistaan ja turvapaikkaprosessistaan Suomessa. Ennen lounasta kouluttautuminen jatkui vielä oman mielenkiinnon ja valinnan mukaan joko reilusta kaupasta tai ympäristökysymyksiin vaikuttamisesta.

Vauhdikkaan ulkoilutuokion jälkeen jaksoi taas jatkaa kouluttautumista.

Charlie´s Surfing Teamin työpajassa keskityttiin maailman muuttamiseen taiteen keinoin.

Lounaan jälkeen oli vuorossa ulkoilua, ja sen jälkeen jälleen vapaavalintaisesti joko Charlie´s Surfing Teamin sarjakuvapaja tai koulutusta veroista, maailmankaupasta ja kehitysavusta. Lauantai-illan ohjelmassa oli kevään jäsenkokous, jossa muun muassa päätettiin vuoden 2018 pääkampanjan teemaksi ruokaturva, sekä keskusteltiin verkoston jäsenyyteen liittyvistä kysymyksistä. Jäsenkokouksen jälkeen oltiinkin jo päivällisen ja saunan tarpeessa, ja ilta päättyi iltahartauden ja rentoutumisharjoituksen merkeissä.

Lauantain jäsenkokouksessa vuoden 2018 pääkampanjan aiheeksi äänestettiin ruokaturva.

Sunnuntaina ympäristöryhmä aloitti ruokaturva-aiheisen kampanjan suunnittelun.

Sunnuntaiaamuna jakaannuimme työskentelemään teemaryhmiin. Rauharyhmässä suunniteltiin pakkopalautuksia vastustavaa kesäkampanjaa, ympäristöryhmässä ensi vuoden ruokaturva-kampanjaa, ja talousryhmässä ryhmän toimintaa. Teemaryhmien kokoontumisen jatkoksi saimme vieraaksemme Tomi Järvisen Kirkon Ulkomaanavusta, ja koulutusta nuorten tilanteesta ja mahdollisuuksista kehitysmaissa. Ohjelma päättyi palautteen keräämiseen ja siivoiluun, jonka jälkeen lähdimme kotimatkalle. Viikonlopusta jäi kotiinviemisiksi hyvä ja maailmanmuuttamisesta innostunut mieli, monta uutta tuttavuutta, sekä paljon uutta tietoa prosessoitavaksi.