Paikallisryhmien yhteyshenkilöiden tapaaminen

Lauantaina 10.5. järjestettiin järjestyksessä toinen Changemaker-paikallisryhmien yhteyshenkilöiden tapaaminen. Kohtaamispaikkana oli tällä kertaa Tampereen yliopiston kappeli. Menestys viimevuotiseen tapaamiseen verrattuna oli huima: osanottajia oli peräti kymmenestä paikallisryhmästä. Tiimistä mukana olivat puhetta johtanut paikallisryhmävastaava Tiina, webmaster Mikael ja koulutusvastaava Heli. Paikalla olivat myös molemmat työntekijät verkostoassistentti Leea ja järjestelyt yhdessä Tiinan kanssa hoitanut koordinaattori Kaarina.

Aluksi käytettiin aikaa tutustumiseen ja paikallisryhmien menneisiin ja tuleviin kuulumisiin. Aamupäivällä kertailtiin paikallisryhmien velvollisuuksia verkostoa kohtaan ja toisin päin. Hetkestä kehkeytyi kehityskeskustelu, jossa käytiin läpi useita verkoston ja paikallisryhmien yhteisiä haasteita. Lounaasee oli aikaa varattu runsaasti, ja ehtipä ohessa paistatella myös kaunista päivää ja syödä jäätelöä.

Iltapäivällä oli työryhmäkuulumisten vuoro. Verkostoassistentti Leea johti työskentelyä. Pohdittiin, kuinka saada työryhmiin enemmän väkeä mukaan muualtakin kuin Helsingistä. Paikallisryhmiä kannustettiin lämpimästi ottamaan osaa kesäkiertueeseen ja Polttava Kysymys-kampanjaan. Myös Turun paikallisryhmän haasteellinen tilanne nousi esille. Kokoontuminen päättyi webmaster Mikaelin pitämään pika-alustukseen/koulutukseen Internet-sivuista. Paikallisryhmiltä toivottiin erityistä toimeliaisuutta ja palautetta nettisivujen suhteen.

Päivästä ja jäi hyvä ja hedelmällinen vaikutelma. Tulevaisuudessa yhteyshenkilöiden tapaamiset varmasti jatkuvat, ja toivottavasti ryhmät itse voisivat olla aktiivisemmin ja aktiivisemmin valmisteluissa mukana.