Kananmunasadetta ja projektisuunnittelua Changemaker Akatemiassa

Changemaker Akatemian osallistujat ryhmäkuvassa.

Changemakerin ja Kirkon Ulkomaanavun yhteinen rauhantyön koulutusohjelma Changemaker Akatemia käynnistyi lauantaina 17.5.2014. Akatemiaan valittiin hakemusten ja haastatteluiden perusteella 12 rauhantyöstä kiinnostunutta nuorta ja nuorta aikuista.

Changemaker Akatemian aikana osallistujat tutustuvat rauhaan ja konfliktiin useiden eri näkökulmien kautta. Akatemian aikana nuoret pääsevät myös työskentelemään oman projektin parissa. Projektin aiheena on väkivaltainen radikalisoituminen.

Changemaker Akatemiaan kuuluu viisi koulutusviikonloppua ja matka Kirkon Ulkomaanavun ohjelmamaahan. Koulutus koostuu luennoista, työpajoista, valmistavista tehtävistä sekä seminaarikeskusteluista. Koulutusohjelman tarkoituksena on tarjota osallistujille mahdollisuuksia toimia jatkossa rauhan edistäjinä niin omassa elämässään kuin laajemminkin.

Ensimmäinen viikonloppu alkoi Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Antti Pentikäisen ja Changemakerin puheenjohtaja Elina Tyynelän tervetuliaissanoilla sekä ryhmäytymisharjoituksilla. Harjoituksiin kuului muun muassa kestävän kananmunakotelon rakentaminen ryhmissä. Kotelon tarkoituksena oli suojata kananmunaa parin metrin pudotukselta. Lauantain aikana tutustuttiin Kirkon Ulkomaanavun rauhantyöhön sekä väkivaltaisen radikalisaation syihin ja seurauksiin. Nuoret pääsivät heti konkreettista rauhantyön makuun aloittamalla projektisuunnittelun.

Sunnuntain teemana oli “Sukupuoli, rauha ja konflikti” ja päivän aikana Akatemiaan valittuja kouluttivat Piia Lavila ja Minna Lyytikäinen Helsingin yliopistolta. Lisäksi tutustuttiin Changemakerin toimintaan. Kumpaakin päivää värittivät hyvät ja monipuoliset keskustelut.

Changemakerin puheenjohtaja Elina Tyynelä seurasi koulutusviikonlopun ajan ryhmän työskentelyä.
– On mahtavaa, että Changemaker Akatemia on nyt käynnistynyt kaiken suunnittelun jälkeen. Tunnen oloni etuoikeutetuksi, kun saan seurata, millaiseksi osallistujat rakentavat Akatemian ja mihin he päätyvät projektinsa kanssa. Tämä tuo valtavan hienon lisän Changemakerin toimintaan! Tyynelä hehkuttaa.

Changemaker Akatemian matkaa voi seurata Changemakerin Facebook-sivulta sekä Twitteristä ja Instagramista hashtagilla #ChangemakerAkatemia (ja #ChangemakerAcademy).

Katso lisää kuvia Changemaker Akatemian ensimmäisestä koulutusviikonlopusta Facebook-sivujemme valokuva-albumista (linkki avautuu uuteen ikkunaan).