Jäsenkokouskuulumisia Tampereelta

Changemakerit kokoontuivat lauantaina Tampereella. Aurinko paistoi kauniimmin kuin monena menneen kesän päivänä, ja mieli oli positiivisen odottava: miten kokous menee, mitä päätöksiä tehdään?

Ennen varsinaista asiaa, jäsenkokousta, vierailtiin Taprissa, Tampereen Rauhan- ja konfliktintutkimuskeskuksessa. Unto Vesa kertoi keskuksen historiasta ja toiminnasta. Vesa kommentoi myös Changemakerin nimeä: hän sanoi kirjoittaneensa vuonna 1968 Suomen Kuvalehden nuorisoliikkeeseen liittyneeseen kyselyyn, kysymykseen ”Mitä nuoret haluavat?” vastauksen: Nuoret haluavat muuttaa maailman! Maailman muutos on edelleen ajankohtainen teema, Vesa kommentoi, jota pidetään vahvasti esillä muun muassa Yhdysvaltojen presidentinvaaleissa.

Taprin esittelyn jälkeen changemakerit saivat kysellä Vesalta rauhan teemasta, ja mielenkiintoista keskustelua virisikin. Rauhan käsitteeseen esitettiin lisäkysymyksiä; Unto Vesa kommentoi, että erinomainen rauhan käsitteen määrittely on muodostettu jo satoja vuosia sitten kirkkoisä Augustinuksen toimesta.

Lounaan jälkeen mentiin asian ytimeen, jäsenkokoukseen. Tuleva uusi vuositeema 2009-2010 herätti paljon keskustelua. Teemoiksi ehdotettiin Nälkää, Urbaaniongelmia etelässä, HIV/Aidsia ja Velkaa. Näistä Nälkä / Ruoka todettiin parhaaksi vaihtoehdoksi tällä hetkellä, joten se valittiin uudeksi teemaksi.

Kokouksessa valittiin myös uusi tiimi vuodelle 2009. Valittu joukko on innokas ja aktiivinen, sen jäseniä on Helsingin lisäksi Tampereelta, Joensuusta ja Jyväskylästä.

Toimintasuunnitelma 2009 hyväksyttiin. Tavoitteena ensi vuonna on etenkin kampanjoinnin tukeminen, niin paikallisryhmien omien kampanjoiden kuin valtakunnallistenkin. Myös tämän vuoden tavoite, paikallisryhmien tukeminen, jatkuu tärkeänä painopisteenä ensi vuonna. Tärkeitä tapahtumia vuoden aikana tulee olemaan muun muassa yhteispohjoismainen kampanja, joka toteutetaan loppuvuodesta.

Lisätietoja kokouksen annista löytyy Materiaalit -osiosta jäsenkokouspöytäkirjasta.