Changemaker Akatemiassa neuvoteltiin rauhaa

Ryhmäkeskustelua Changemaker Akatemiassa 7.-8.6.2014

Changemaker Akatemian toinen koulutusviikonloppu pidettiin 7.-8.6.2014. Viikonlopun painopisteinä olivat rauhanvälitys käytännössä sekä projektisuunnitelman jatkaminen.

CSSP Berlin Center for Integrative Mediationin Martin Michaelis ja Emir Krehic olivat mukana koko koulutusviikonlopun ajan vieden Akatemiaan osallistuvat käytännön tasolle rauhanvälityksessä. Heidän vetämänsä työpajaan kuului keskusteluja niin isoissa kuin pienissä ryhmissä sekä rauhanvälityksen viiden vaiheen sisäistäminen. Viikonlopun aikana jokainen pääsi pohtimaan omaa osuuttaan niin riidan osapuolena kuin rauhanvälittäjänä.

Viikonlopun aikana jatkettiin Changemaker Akatemian väkivaltaiseen radikalisaatioon liittyvän projektin suunnittelua. Ajatuksia projektin suunnasta ja työkaluista saatiin keskustelusta, johon osallistui akatemialaisten lisäksi Kirkon Ulkomaanavun vaikuttamistyön johtaja Aaro Rytkönen, Suojelupoliisin tutkija Eetu Uotinen ja Maanpuolustuskorkeakoulun tutkija Juha Saarinen. Keskusteluun osallistui myös Kirkon Ulkomaanavun viestintäjohtaja Veera Hämäläinen, joka kertoi Ulkomaanavun vuoden 2015 suurkampanjasta.

Viikonlopun täyttivät hyvät ja mielenkiintoiset keskustelut ja monet akatemialaiset tuumivatkin sunnuntaina ohjelman päättyessä viikonlopun hurahtaneen nopeasti.

Changemaker Akatemia on Kirkon Ulkomaanavun ja Changemaker-verkoston yhteistyössä järjestämä koulutusohjelma rauhantyöstä kiinnostuneille nuorille aikuisille.