Vastaa jäsenkyselyyn ja vaikuta

Changemaker päivittää tänä kevään strategiaansa eli asiakirjaa, jossa linjaamme, millä tavoin verkostomme toimii saavuttaakseen päämääränsä. Edellinen strategiamme on vuodelta 2016 ja sen voimassaolo päättyy kuluvana vuonna. Siksi on hyvä aika katsoa, vieläkö aiemmin linjaamamme on hyvää ja toimivaa, vai olisiko aika muuttaa jotakin – ja jos kyllä, niin mitä ja miten.

Changemakerin uusi strategia valmistellaan hyväksyttäväksi kevään jäsenkokouksessa 4.4. Valmistelusta vastaa tiimi verkoston työntekijöiden tuella. Jotta jäsenistö pääsisi vaikuttamaan mahdollisimman laajasti tähän prosessiin, jäsenistölle tarjotaan useita osallistumiskeinoja: jäsenkysely, strategiatyöpaja sekä avoin kommentointi.

Jäsenkysely

Jäsenkyselyn tavoitteena on kerätä tietoa jäsenten osallistumisesta verkoston toimintaan, toiveista toiminnan kehittämiseksi sekä vaikuttamistoiminnan uusiksi painopisteiksi. Kysely koostuu kolmesta osiosta ja siinä on sekä monivalinta- että avoimia kysymyksiä, joissa voit kertoa ajatuksiasi verkoston nykyisestä toiminnasta ja kehittämistarpeista. Toivomme kyselyyn mahdollisimman laajasti vastaajia eri ikäisistä, eri tavoin toimintaan osallistuneista sekä enemmän sivusta seuranneista jäsenistä. Kysely on auki sunnuntai-iltaan 8.3. asti. Vastaaminen tapahtuu nimettömästi.

Vastaa jäsenkyselyyn (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

Jäsenkyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvomme kolme Changemaker-tuotelahjaa. Valittavina olevat Changemaker-tuotteet ovat: huppari, t-paita (värivaihtoehdot vihreä, keltainen ja tumma harmaa) sekä muistikirja. Sähköpostiosoitteen jättäminen on vapaaehtoista, eikä sitä yhdistetä vastauksiin tai käytetä muihin tarkoituksiin.

Strategian avoin kommentointi

Kerätäksemme jäsenistön ajatuksia nykyisessä strategiassa mainituista sisällöistä ja siitä, miten aiemmin olemme määritelleet mm. toimitamme päämäärän, keitä olemme, millaiset arvot ja toimintaperiaatteet työtämme ohjaavat ja mitä pidämme strategisina tavoitteinamme, olemme avanneet aiheeseen liittyvän avoimen kommentoinnin Google-dokumentissa.

Siinä voit kommentoida mitä tahansa osiota Changemakerin nykyisestä strategiasta, antaa muokkausehdotuksia tai kertoa vain, mistä kohdista tykkäät/et tykkää, mitkä ovat selkeitä tai mitkä kaipaavat parempaa selitystä. Kommentoida voit nimettömästi tai nimellä. Voit myös ilmaista kannattavasi jonkun toisen jo tekemiä kommentteja tai muokkausehdotuksia. Avoimen kommentoinnin tarkoituksena on antaa uutta strategiaa työstävälle tiimille tietoa, mitkä kohdat vanhassa on ehkä säilyttämisen arvoisia, mitkä asiat kaipaavat täyttä uudistusta. Kommentoinnin avuksi mukana on myös muutamia kysymyksiä, joihin voit halutessasi myös vastata.

Kommentoin nykyistä strategiaa (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

Strategiatyöpaja 11.3.

Kolmantena osana strategian yhteisessä valmistelussa järjestämme strategiatyöpajan, jossa tarkoituksena on perehtyä tarkemmin muutamaan jäsenkyselyn ja avoimen kommentoinnin perusteella keskeiseen ja eniten työstämistä vaativaan osioon strategiasta. Kaikille jäsenille avoin työpaja järjestetään Changemakerin toimistolla Helsingissä (osoite Eteläranta 8) keskiviikkona 11.3. klo 17-19.

Osallistujamäärän ennakoimiseksi, tarjoilujen mitoittamiseksi ja työpajan valmistelemiseksi toivomme ilmoittautumisia työpajaan 10.3. mennessä. Lomakkeella on mahdollista ilmoittaa myös toiveesta osallistua työpajaan etänä.

Ilmoittaudu työpajaan (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).