Kaapparit kuriin! -kampanja vaatii vastuullisuutta

Changemaker kampanjoi tänä vuonna maakaappauksista ja maanhankinnan oikeutuksesta.

Kansainvälisten yritysten maanostoryntäys kehitysmaihin rikkoo paikallisten maankäyttöoikeuksia, vaarantaa ruokaturvan ja pienviljelijöiden toimeentulon. Myös suomalaisyrityksillä on kytköksiä näihin maakaappauksiin.

Changemakerin Kaapparit kuriin! -kampanja vaatii, että Suomen valtion omistamien yritysten maanostotoiminnassa varmistetaan ihmisoikeuksien ja paikallisväestön maankäyttöoikeuksien toteutuminen. Investoinneissa on noudatettava paikallisia ja kansainvälisiä lakeja sekä YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestön (FAO) maanhankintaohjeistusta

Kaapparit kuriin! -kampanja käynnistyi Kuopion torilla sunnuntaina 7.4. järjestetyllä tapahtumalla, jossa huomioliiveihin ja kypäriin pukeutuneet nuoret osoittivat mieltään epäoikeutettuja maanhankintoja vastaan kampanjalauluin. Tapahtuma herätti torilla kulkeneiden huomion ja he olivat myös kiinnostuneita kampanjasta. Tunnin mittaisen tapahtuman aikana kampanjavetoomukseen kerättiin 179 allekirjoitusta. Allekirjoitukset luovutetaan kampanjan päätyttyä valtion omistajaohjauksesta vastaavalle kehitysministeri Heidi Hautalalle.

Lue lisää kampanjasta ja allekirjoita vetoomus: www.kaapparitkuriin.fi