Changemaker Kirkon nuorisopäivillä 16.-17.5.08

Ilmastonmuutosonginta houkutteli Kirkon nuorisopäivien basaarilla kiertäneitä nuoria pysähtymään Changemakerin ständille.

Kirkon nuorisopäivät 16.5.–18.5. olivat Changemakerin vuoden 2008 kesäkiertueen ensimmäinen tapahtuma. Päivillä lanseerattiin ilmastonmuutosonginta, joka sekä nauratti että suretti onkijoita. Lasten puhallettavasta altaasta ongittiin erilaisia hahmoja, niin ihmisiä, eläimiä kuin koneitakin. Hahmon onkineelle annettiin kortti, jossa kerrottiin hahmon ja ilmastonmuutoksen välisestä suhteesta. Viikonlopun suosituimpia hahmoja olivat jääkarhu, pingviini, panda ja leijona, mutta monet muutkin hahmot kiinnostivat onkijoita.

Ilmastonmuutosonginnan ideaa kehuttiin kovasti, ja monet halusivatkin onkia useammin kuin kerran saadakseen lisää tietoa heitä kiinnostavista hahmoista. Monet hahmojen tarinoista ovat aika surullisia, joten onginta sai myös ihmiset pohtimaan ilmastonmuutoksen globaaleja vaikutuksia.

Changemaker kampanjoi kesäkiertueella Polttavasta kysymyksestä. Ilmastonmuutosonginta saikin monet kirjoittamaan kortin kansanedustajille. Yhteensä Kirkon nuorisopäivillä kerättiin peräti 185 korttia.

Ständin lisäksi Changemaker osallistui myös nuorisopäivien ohjelman järjestämiseen. Lauantai- iltapäivänä Changemaker piti kaksi ilmastointikanavaa, joissa yhteensä melkein 70 nuorta pääsi pohtimaan ilmastonmuutoksen aiheuttajia ja kärsijöitä. Kanava toteutettiin ryhmätyönä, jossa eri ryhmät pohtivat eri asioiden vaikutusta ilmastonmuutokseen ja niiden maantieteellistä levittäytymistä maailmassa. Ryhmät vielä opettivat toisiaan omasta aihealueestaan. Lopputuloksena kanavissa syntyi maailmankartta, johon oli sijoiteltu ilmastonmuutoksen suurimmat aiheuttajat ja uhrit.

Lue lisää:
http://evl.fi/EVLUutiset.nsf/Documents/2352D995954E9B24C225744D00270B9D?OpenDocument&lang=FI